Koncert na dar: Studenti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju

Tradicionalni Koncerti na dar studenata Muzičke akademije u Zagrebu održat će se u četvrtak, 12. siječnja, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa uz Zagrebačke soliste, te u petak 20. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Zagrebačku filharmoniju.

Program nastupa uz Zagrebačke soliste u četvrtak, 12. siječnja, donosi djela G. G. Händela, W.A. Mozarta, C. Saint-Saënsa, L. E. Larssona te B. Bartóka. Ovom prilikom bit će praizvedeno djelo Concertino za klavir i gudače Tomislava Krobota, studenta kompozicije na Muzičkoj akademiji.

Kao solisti nastupit će pijanistice Petra Akrap i Ana Tomšić, saksofonist Patrik Prežgaj, violinist Matej Žerovnik te sopranistica Nikolina Hrkać. Koncertom će ravnati Jasenka Ostojić.

Koncertom u suradnji Zagrebačke filharmonije i Muzičke akademije donosi u petak, 20. siječnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog također će dirigirati Jasenka Ostojić, a kao solisti nastupit će sopranistica Nela Katalinić Klinar, saksofonost Sven Crnković, te violinistica Tao-Yuan Hsiao.



U programu su Tri impresije sa Sjevera za simfonijski orkestar Davida Batinića, Tatjanina scena pisma iz opere Evgenij Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog, Koncert za saksofon i orkestar Henrija Tomasija i Koncert za violinu i orkestar Borisa Papandopula.

Besplatne ulaznice za ovaj koncert preuzimaju se na blagajni Zagrebačke filharmonije u KD Vatroslava Lisinskog.

 

Komentari