Kutina: Otvorena izložba talijanskih brendova

Foto: Hina

U Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini u ponedjeljak je otvorena izložba iz zbirke muzeja talijanskih brendova – Museo del Marchio Italiano, koju su organizirali talijansko veleposlanstvo i Zajednica Talijana Dante Moslavina Kutina.

Veleposlanik Italije u Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco otvarajući izložbu „Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova“ istaknuo je važnost Zajednice Talijana u središnjoj Hrvatskoj u očuvanju talijanskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Podsjetio je kako su se u Moslavinu i kraj oko Kutine Talijani doselili iz pokrajine Beluno kao šumski radnici. „I na ovaj način želimo podržati rad četiri Zajednice Talijana u središnjoj Hrvatskoj“, poručio je veleposlanik Italije.

Izložba je do sada bila postavljena u Zagrebu i Rijeci, a kutinska postava proširena je dijelom posvećenom drvnoj industriji i cirkularnoj ekonomiji. Riječ je o namještaju napravljenom od recikliranih materijala koje su dizajnirali arhitektonski uredi Orizzontale, Calligaris i Florian.



Izložba talijanskih brendova odaje počast talijanskom dizajnu te ilustrira evoluciju nekih od najpoznatiji brendova s estetskog i grafičkog aspekta. Osim što je zemlja s najviše Unescovih zaštićenih objekata, Italija je i zemlja s najviše brendova.

Izložba u Kutini ostaje otvorena do 22. siječnja, a potom će biti otvorena u Lipiku.

Komentari