Punjene paprike kraljice su ljeta, a da bi bile još ukusnije, postojeći recept možete malo zakomplicirati.
Naime, umak koji se tradicionalno radi tek od rajčice i malo brašna nadopunite mirisima i okusima slanine ili mesa.
Umjesto vode koja se dodaje zajedno s pasiranom rajčicom poslužit će temeljac ili višak bistre juhe od mesa i povrća. Savršen je dodatak i slanina koju trebate narezati na kockice, popržiti te potom dodati ostale sastojke za umak.
Volite li ljuto, uz slaninu možete dodati i ljute papričice. Odličan je dodatak i ulje aromatizirano ljutim papričicama i češnjakom, koje će također podignuti cijelu kombinaciju.
Puni okus dat će i namaz od pečenog češnjaka. Uzmite cijelu glavicu, odrežite joj vrh pa nakapajte maslinovim uljem. Zamotajte u foliju ili papir za pečenje pa pecite oko pola sata.
Češnjak će se pretvoriti u pastu koju istisnite iz češnjeva, razmutite u malo pripremljenog umaka od rajčica pa ulijte u posudu s paprikama, piše Punkufer.