ODLAZAK GLAZBENE DIVE! Preminula je Tina Turner: Kraljica rock ‘n‘ rolla zauvijek je zaspala

Foto: Twitter

Pjevačica Tina Turner umrla je u 83. godini, rekao je njezin glasnogovornik, javlja Sky News.

“Tina Turner, ‘Kraljica rock ‘n‘ rolla umrla je danas u miru u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha u Švicarskoj. S njom svijet gubi glazbenu legendu i uzor”, kazao je u izjavi njezin predstavnik.

Jedna od najvećih svih vremena
Tina Turner je slavna američka pjevačica, tekstopisac i glazbenica. Rođena je 26. studenog 1939. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kao Anna Mae Bullock, a postala je jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih izvođačica u povijesti glazbe.

Njezina karijera započela je u 1960-ima kao članica dua “Ike & Tina Turner”. Grupa je ostvarila nekoliko velikih hitova, uključujući poznate pjesme poput “River Deep – Mountain High” i “Proud Mary”. Međutim, nakon teškog odnosa sa suprugom Ikeom Turnerom, s kojim je bila u braku i glazbenom partnerstvu, Tina je napustila grupu i krenula na samostalnu karijeru.Kasnije je Tina Turner postigla ogroman uspjeh kao solo izvođačica. Njezin karakterističan glas, energičan nastup i iznimna interpretacija pjesama donijeli su joj brojne hitove, uključujući “What’s Love Got to Do with It”, “Private Dancer”, “The Best” i “Simply the Best”.

Osvojila je brojne nagrade, uključujući Grammyje i MTV Video Music Awards, a prodala je više stotina milijuna albuma diljem svijeta.

Komentari