Dalić uoči finala turnira najavio promjene u sastavu: ‘Jednu stvar moramo poboljšati’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u Kairu igra u finalu prijateljskog turnira ACUD Kupa. Uoči okršaja s Egiptom pred novinare su danas izašli izbornik reprezentacije Zlatko Dalić i veznjak Lovro Majer.

Vatreni su u polufinalu teškom mukom savladali Tunis 5:4 nakon jedanaesteraca, a sada ih čeka okršaj s domaćinom turnira predvođenog sjajnim Mohamedom Salahom.

“Čeka nas finale s Egiptom i potpuno drukčija utakmica u odnosu na onu s Tunisom, igrat ćemo protiv momčadi koja će igrati više napadački. Egipćani igraju pred domaćom publikom, stoga očekujem puno više navijača na tribinama i puno bolju nogometnu atmosferu. To je za nas važna utakmica i dobar test, bit će vrlo teško, ali napravit ćemo sve da osvojimo turnir”, rekao je Dalić, prenosi HNS.


Na fotografiji: Zlatko Dalic trener reprezentacije Hrvatske.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Promjene u sastavu

Najavio je hrvatski izbornik i određene promjene u sastavu u odnosu na Tunis. “Napravit ćemo nekoliko promjena u sastavu, stavit ćemo nekoliko svježih igrača. Protiv Tunisa sam zadovoljan pristupom, ali nije bilo dobro u fazi napada. Stvorili smo premalo prilika i uputili premalo udaraca prema protivničkim vratima. Sad to moramo poboljšati i ako želimo pobijediti Egipat morat ćemo biti puno bolji u igri prema naprijed”, dodao je izbornik koji protiv Egipta neće računati na dvojicu igrača, Martina Erlića i Luku Ivanušeca.



“Erlić i Ivanušec neće biti u konkurenciji, poštedjet ćemo ih današnjeg treninga i sutrašnje utakmice kako bi se u klub vratili zdravi. Nisu to ozbiljnije ozljede, ali opet ih treba poštedjeti. Svi ostali su u redu i, kako sam najavio, branit će Labrović i Kotarski, svatko po poluvrijeme. Želimo dati dečkima priliku da upišu nastup za hrvatsku reprezentaciju i da ih provjerimo”, dodao je Dalić, rekavši kako su ga u Egiptu oduševile piramide koje je posjetio prvi put prije 15 godina kao trener Al Faisalyja.

Sprema se veliki transfer koji bi mogao odjeknuti: Bivši Vatreni stiže u Hajduk?

Na izbornika se nadovezao i Majer: “Čeka nas drukčija utakmica. Egipćani će igrati više napadački, Tunis se uglavnom branio. Odgovara nam takva igra egipatske momčadi, očekuje nas zanimljiva utakmica, idemo dati sve od sebe i pobijediti…Atmosfera je uvijek odlična. A ovdje u Egiptu sve činimo kako bi zadržali do ozračje i na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.”

 

Komentari