‘FALIT ĆE SIGURNO’ Štimac: Trebamo slaviti Ćirin život, njegove uspjehe

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

U zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana je komemoracija za legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Ćiru Blaževića koji je preminuo 8. veljače u 88. godini nakon duge borbe s teškom bolešću.

Igor Štimac je prepričao svoj prvi susret s Ćirom:

– Kažu da si zajeban tip, da te se pripazim”, rekao mi je, a ja nisam znao kako da odgovor, a on je odmah nastavio, gotovo mi tepajući: “Bit ćeš ti moj pozitivan lider na terenu, kakvog ja trebam ili te neće biti.” Deset sekundi mu je trebalo da me osvoji, da ga pratim što god rekao. Bio je čovjek koji je u stanju otopiti bilo koju santu leda u sekundi. Falit će sigurno, naravno, ali mislim da bi on najmanje želio da tugujemo. Trebamo slaviti njegov život, njegove uspjehe.

Bilo bi teško nabrojati sve uglednike, prijatelje, bivše i sadašnje nogometaše, njegove kolege trenere, glumce, sportaše, političare i novinare koji su došli u Lisinski kako bi se oprostili s “trenerom svih trenera”.



Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna karizma, osvajala je navijače i ljude gdje god je radio, pa niti ne čudi što se u Lisinskom okupilo veliko mnoštvo.

Komemoraciji je prisustvovao i cijeli državni vrh, u Lisinski su stigli predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, te brojni ministri, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predstavici Fife i Uefe…

Predsjednik Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić i bivši dugogodišnji glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić predvodili su delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, uz čelnike Dinama stigla je i cijela prva momčad. Svoje delegacije poslali su i drugi hrvatski klubovi, kao i svi klubovi u kojima je Ćiro radio.

Naravno, stigli su i brojni Ćirini “sinovi”, od Dinamovih igrača iz “zlatne” 1982. – Velimir Zajeca, Marka Mlinarića, Stjepana Deverića i drugih do bronačnih “Vatrenih” iz 1998. sa Zvonimirom Bobanom, Robertom Prosinečkim, Igorom Štimcem, Aljošom Asanovićem, Marijom Stanićem…

Komentari