IZABRANI NAJBOLJI SPORTAŠI U OVOJ GODINI najbolji sportaši u 2021. godini Matea Jelić i Tin Srbić

Olimpijska pobjednica iz Tokija tekvondoistica Matea Jelić i olimpijski doprvak gimnastičar Tin Srbić proglašeni su najboljim sportašima u tradicionalnom 70. izboru Sportskih novosti. Najbolji teniski par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedio je u momčadskoj konkurenciji, dok su u ekipnoj najboljima proglašene stolnoteniske paraolimpijke Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić.

U ovogodišnjem izboru sudjelovalo je 260 sportskih novinara iz 47 redakcija.

Najuvjerljiviju pobjedu odnijela je Matea Jelić koja je za svoj prvi trijumf u ovom izboru dobila 237 glasova. Ona je ujedno i prva predstavnica tekvondoa koja je primila ovu nagradu.

Drugo mjesto je sa 11 glasova osvojila svjetska prvakinja u džudu Barbara Matić, a treća je bila svjetska prvakinja i rekorderka u slobodnom ronjenju na dah Mirela Kardašević.



Najbolji hrvatski gimanstičar i osvajač olimpijskog srebra na preči Tin Srbić je do trećeg zlatnog pehara Sportskih novoti u posljednjih pet izbora došao sa 170 glasova. Drugi je bio dvostruki olimpijski doprvak jedriličar Tonči Stipanović (52 glasa), a treće mjesto je osvojio veslač Damir Martin (24 glasa) koji je ove godine oduševio osvajanjem bronce u samcu na OI u Tokiju.

U ekipnoj konkurenciji su sa 87 glasova slavile parastolnotenisačice Helena Dretar Karić Anđela Mužinić Vincetić koje su osvojile broncu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, a najbolje su u izboru SN-a bile i prije pet godina, nakon osvajanja paraolimpijskog srebra u Rio de Janeiru.

Drugo mjesto su sa 50 glasova osvojile kuglačice Mlake, pobjednice Svjetskog kupa i finalistice Lige prvakinja, dok su treće bile rukometašice Lokomotive (43 glasa).

Nikola Mektić Mate Pavić su u 2021. postali olimpijski i wimbledonski pobjednici te najbolji svjetski teniski par, a u svoju će trofejnu vitrinu pospremiti i trofej Sportskih novosti koji su zaslužili sa 188 glasova.

Drugi su u ovom izboru (60 glasova) bili sjajni veslači Valent i Martin Sinković, dvostruki olimpijski prvaci u dvije različite discipline.

Treće mjesto je osvojio Građanski nogometni klub Dinamo (7 glasova), osvajač dvostruke domaće krune u 2021. i prošlosezonski četvrtfinalist Europske lige.

Rezultati 70. izbora Sportskih novosti za sportaše godine

SPORTAŠICA Matea Jelić (tekvondo) 237 glasova2. Barbara Matić (džudašica) 113. Mirela Kardašević (roniteljica) 74. Darija Jurak (tenisačica) 35. Carrolina Bajrić (boćarica) 16. Mikela Ristoski (paraatletičarka)

SPORTAŠ Tin Srbić (gimnastičar) 170 glasova2. Tonči Stipanović (jedriličar) 523. Damir Martin (veslač) 244. Filip Zubčić (alpski skijaš) 95. Anđelo Kvesić (karataš) 16. Dino Sinovčić (paraplivač) 17. Ivan Katanušić (paraatletičar) 18. Pero Ćubela (boćar) 19. Toni Kanaet (tekvondoist

EKIPA Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić (parastolnotenisačice) 87 glasova2. KK Mlaka (kuglanje) 503. ŽRK Lokomotiva (rukomet) 434. Carrolina Bajrić i Ria Vojković (boćarice) 365. Kuglačka reprezentacija 216. Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi (jedriličarke) 12 7. Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak (boćarice) 68. BK Čavle ŠB (boćanje)

MOMČAD Nikola Mektić i Mate Pavić (tenisači) 188 glasova2. Valent i Martin Sinković (veslači) 603. GNK Dinamo (nogomet) 74. Nogometna reprezentacija 4 5. Marin Čilić i Ivan Dodig (tenisači).

Komentari