Jakirović uoči derbija u Splitu: ‘Nismo dugo slavili na Poljudu, ali tradicija je tu da se ruši’

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Trener Dinama danas je na press konferenciji za medije rekao svoje uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa, sutrašnjeg ogleda s Hajdukom na Poljudu.

Dinamo se u susretu 28. kola SuperSport HNL-a sastaje na Poljudu s Hajdukom, sutra u 19:30. Sergej Jakirović iznio je svoja mišljenja o derbiju te ostatku prvenstva i Kupa, gdje u polufinalu Dinamo već sljedeći tjedan također očekuje Hajduk.

– Očekuje nas jako važna utakmica, nosi kao i ostale tri boda, ali svjesni smo koliko je važna.Sutra moramo biti na iznimno visokom nivou, da uzmemo tri boda. Hajduk ima svoje ciljeve, ali mi držimo trenutno sve u svojim nogama. Želimo odigrati dobro, a i moramo biti na pravom nivou da dobijemo. Prvenstvena utakmica je prva, sigurno da je to neobično, ali takav je raspored i to moramo poštovati, započeo je Jakirović.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Stanje s kadrom…

– Situacija je dobra. Prvo smo se dobro regenerirali, onda smo se pripremali za ovu utakmicu. Baturina je trenirao, sutra će biti u konkurenciji za utakmicu, imam još dvije dvojbe za utakmicu, ali to ćemo riješiti sutra. Ono što nam predstavlja problem su mladi reprezentativci, koji su se jučer vratili i tek odradili prve treninge nakon povratka s reprezentativne stanke. Marko Rog je također u konkurenciji i ide s nama u Split. Jako sam zadovoljan s njime i izgleda jako dobro – najavio je strateg Zagrepčana i nastavio o atmosferi na Poljudu:



– Imat ćemo podršku navijača, koji su uvijek glasni i to nam je falilo neki put u europskim utakmicama dosad, kaže Jakirović.

Tradicija Dinama na Poljudu u zadnje vrijeme nije dobra, od 9.mjeseca 2020. nisu slavili u Splitu. Također, zadnjih pet trenera Dinama nije dobilo utakmicu u gostima kod Hajduka.

– To samo pokazuje koliko je to zahtjevna utakmica. Nismo dugo slavili na Poljudu, ali tu je tradicija da se ruši, ja se nadam da ćemo to uspjeti. Specifična je utakmica, treba izuzetno visoka razina da bi se ostvarila pobjeda.

Rijeka je na čelu prvenstva, sutrašnja utakmica i kolo može puno toga odlučiti…

– Sigurno da neće ništa biti gotovo dok matematika ne odluči, ali s psihološke strane bit će važno da pobijedimo sutra, kaže trener Modrih i nastavlja o pristupu svoje momčadi u derbiju:

– Sigurno da moramo biti agresivni, imamo iskustva kroz cijelu sezonu s napadačkom igrom i moći ćemo se othrvati Hajduku i moramo igrati svoju igru. U završnici moramo pucati kad imamo priliku zaprijetiti, pogotovo u zadnjoj trećini.

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Derbi prvi puta sude strani suci…

-Sudac kao sudac, dođe i sudi utakmicu, normalno na to gledam. Vjerujem da će se više koncentrirati na igru, kao da se igra na europska utakmica Ovo što smo u Europi igrali, puno se više igra efektivno, em puštaju čvršću igru, em kartoniraju svako iščašeno ponašanje. Moramo sa svoje strane biti maksimalno oprezni i biti koncentrirani na utakmicu, to je jako važno pred svaku utakmicu, kaže Jakirović i zaključuje još:

– Mi igramo slabije na gostovanjima, doma smo puno fluidniji i proaktivniji, ja bih volio to promijeniti jer teren je svugdje istih dimenzija. Mi igramo svoju igru i morat ćemo to promijeniti u zadnjem krugu jer igramo više utakmica u gostima. Možda je to i ključ ove sezone, da budemo na kraju prvi koji ćemo proći kroz cilj.

Jakirović je na kraju komentirao i odluku Petra Sučića da igra za Hrvatsku:

– Treba respektirati odluku, ta to je kao prvo njegova privatna odluka, njega i njegove obitelji. Sad je on uhvatio ozbiljan kontinuitet, sigurno da sada Hrvatska može na njega računati, sada kada dolazi do smjene generacije. Ima lijepu priliku da i na reprezentativnom nivou napravi dobru karijeru.

Bivši suigrač napao Sučića: ‘Nadam se da ćemo se sresti na ulici, sramoto i bruko grada’

Komentari