Nijemci hvale sjajne rezultate Nike Kovača: “Wolfsburg igra nogomet od kojeg je teško braniti se”

Foto: Twitter

Wolfsburg trenera Nike Kovača nije doživio poraz u deset utakmica zaredom te se na tablici Bundeslige popeo do sedmog mjesta s 29 bodova. Četvrto mjesto, koje drži Eintracht Frankfurt i koje vodi direktno u Ligu prvaka, bježi mu za svega dva boda.

Impresivno je također što je Kovačeva momčad u zadnjih šest utakmica zabila 22, a primila jedan gol. Njemački Sky posvetio je tekst Wolfsburgu.

Njemački novinari ističu kako je Kovač posljednji put izgubio 18. rujna, i to od Union Berlina (0:2). “Taj poraz doveo je do preispitivanja unutar momčadi. Igrači su se okupili i jasno rekli: ‘Ne možemo se tako ponašati.‘ Pričalo se o nekoliko stvari i sve se promijenilo. Postupno su to svi shvatili i upalilo je”, rekao je novinar Skya Sven Töllner.

Sky ističe kako je Wolfsburg dao povjerenje Kovaču iako je osvojio samo pet bodova u prvih sedam utakmica. “Vrijeme je da provede svoje ideje u Wolfsburgu”, ističe Sky, koji prenosi riječ svojeg novinara Töllnera. On kaže da je momčad Wolfsburga i dalje “sastavljena prema zamislima Kovačeva prethodnika Floriana Kohfeldta”.



“Wolfsburg igra nogomet od kojeg je teško braniti se”

“Wolfsburg je organiziran u obrani, ali i dalje vrlo hrabar te igra ofenzivan, brz nogomet od kojeg je protivniku teško braniti se”, objašnjava Sky, dodajući kako Kovač voli igrati u formacijama 4-3-3 ili 4-1-4-1. “Svojim igračima usadio je ofenzivno moćan način igre. Wolfsburg gazi protivnike u pravom smislu te riječi”, smatra Sky.

Navode važnost “napornih treninga u predsezoni” zbog kojih Kovačevi igrači dominiraju u sprintevima i spominju ozljedu najboljeg napadača Lukasa Nmeche, unatoč kojoj Wolfsburg nije posustao i trebao bi biti bolji kada se on vrati.

Komentari