Poznate sve skupine košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama: Bit će ovo sjajne utakmice

Ilustracija Foto: profimedia

Tijekom jučerašnje noći završile su sve kvalifikacijske skupine za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Skupina A

U skupini A bit će zasigurno najveći, ali vjerojatno i jedini favoriti ovog turnira, a to su kao i u većini slučajeva, Amerikanci. SAD je nakon, za njih sramotnog, 7. mjesta na Svjetskom prvenstva u Kini odlučio poslati značajno jaču momčad te bi za njih jedino zlato bilo prihvatljivo.

U skupini će sastati s još jednom sjajnom reprezentacijom koja ima dosta NBA igrača, a to je Francuska te smo trebali gledati još podosta NBA zvijezda budući da su u kvalifikacijskom skupini u Victoriji bili Kanada, Turska i Grčka, ali nitko od njih nije izborio igre.

Naime, veliko iznenađenje prolaskom u Tokyo napravila je Češka sa samo jednim NBA igrače, Satoranskyim te tako šokirali košarkaški svijet. Četvrta momčad u ovoj skupini bit će slabašni Iran koji u ovu skupinu ide bez prevše ambicija.



Skupina B

U skupini B za dva mjesta koja vode u daljnji dio turnira vodit će se velika borba između već poznatih putnika Australije i Njemačke, ali i Italije koja je maestralnom partijom u sred Beograda šokirala srpsku košarkašku javnost te se plasirala u Tokyo.

Četvrtu momčad grupe čini Nigerija koja je nekoliko rangova ispod navedenih momčadi, ali ih se nikako ne smije podcijeniti jer su ipak razina više od gore spomenutog Irana.

Skupina C

U skupini C vodit će se također velika bitka između Argentine, Španjolske i Slovenije predvođene zaista nevjerojatnim Lukom Dončinćem koji je ovu reprezentaciju praktički sam odveo na Olimpijske igre po prvi puta u povijesti ove nacije.

Slovenija je u Kaunasu pred 15.000 vatrenih litavskih navijača izvela sjajan podvig i srušila Litvu predvođenu NBA zvijezdama Jonasom Valančiunasom te Domantasom Sabonisom, a sam Dončić je ostvario prvi triple double u povijesti kvalifikacijskih turnira i odveo Sloveniju u Japan.

Četvrta ekipa ove skupine bit će domaćini Japanci koji imaju svoje kvalitete te NBA igrača Ruija Hachimuru, ali ovdje ipak nebi trebali igrati značajniju ulogu.

Turnir će početi 25. srpnja, a prve dvije te najbolje dvije treće reprezentacije će izboriti četvrtfinale.

Komentari