Puljak primio članove Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih, europske prvake 2021. godine: Vaš fantastični uspjeh je promocija sporta

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak primio je u zgradi Gradske uprave sportaše, sudionike Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje je održano u Zagrebu. 

“Biti najbolji u Europi je velika stvar. Impresioniran sam činjenicom da vas najviše dolazi iz Splita, a vaš fantastični uspjeh je promocija sporta, našeg grada i Hrvatske”, rekao je gradonačelnik Ivica Puljak tijekom prijema europskih prvaka 2021. godine

Miro Opačak, predsjednik Splitskog sportskog saveza gluhih predstavljajući veliki uspjeh reprezentacije istaknuo je posebnu važnost bavljenja sportom za gluhe osobe, jer im upravo sport daje priliku za dokazivanje.

Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih po prvi put se održalo u Zagrebu, a naša reprezentacija je u finalu svladala Rusiju i osvojila zlatnu medalju bez ijednog poraza. Osim aktualne titule europskih prvaka reprezentacija ima sedam olimpijskih, pet europskih i dvije medalje sa Svjetskih prvenstava.



Splitski sportski savez gluhih je udruga koja skrbi o gluhim sportašima na području grada koji se organizirano bave sportom. Financijska sredstva za realizaciju njihovog rada se osiguravaju unutar Programa javnih potreba u sportu za svaku proračunsku godinu.

Komentari