Grmoja: Vladajući guraju temu oko obuke ukrajinskih vojnika kako bi skrenuli pozornost sa kriminala u INA-i

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u Novom danu na N1 u kojem je govorio o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj i drugim političkim aktualnostima.

Grmoja kaže kako se u Saboru neće moći postići dvotrećinska većina u Saboru oko obuke ukrajinskih vojnika.

“Vladajući guraju ovu temu kako bi podjelili političku scenu na one koji su za Ukrajinu, a to su vladajući i na one koji su za Rusiju a to je oporba”, kaže Grmoja i smatra da će nastaviti gurati ovu temu kako bi skrenuli pozornost sa kriminala u INA-i.

“Bez obzira kakav će biti ishod u Saboru, iako je vidljivo da se krši Ustav, oni će nastaviti gurati ovu priču kako bi mogli govoriti da su oporbeni zastupnici ruski igrači ili trabanti Zorana Milanovića”, kaže Grmoja.Rekao je i kako se ne mogu povući paralele između obuke ukrajinskih vojnika ili odlaska hrvatskih na misiju u Aftganistan i Kosovo. “Konzultirao sam s više ustavnih stručnjaka i svi mi kažu kako bi ovakva odluka bila protuustavna i kako bi se oko obuke ukrajinskih vojnika morali dogovoriti Vlada i predsjednik”, rekao je Grmoja.

A hoće li sve ovo završiti pred ustavnim sudom? “Ja nemam povjerenja u Ustavni sud. On će odigrati za vladajuće, odugovlačit će priču i mislim da je cilj vladajućih da se o tome glasa u Saboru kako bi odigrali igru prokazivanja ruskih igrača”, smatra Grmoja i podsjeća na situaciju oko izbornih jedinica.

“Definitivno smatram kako u ovom sukobu, u ovom ratu ne trebamo prednjačiti. Trebamo biti solidarna saveznica unutar NATO pakta i sve svoje obveze trebamo ispoštovati”, kaže Grmoja.

Grmoja i kaže da najviše onih koji igraju za Ruse sad ne daju rusofilne izjave ali rade na tome da održe i prošire ruski i mađarski gospodarski utjecaj u Hrvatskoj.

 

Komentari