Novo oglašavanje predsjednika, tema je i danas Plenković: ‘Uzurpator, zaštitnik korupcije…’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović ponovno se oglasio na Facebooku, kao što to redovito čini nekoliko puta dnevno tijekom proteklih dana, odnosno otkako je najavio da ulazi u kampanju za izbore. No, ovoga puta je nešto drugačije. Naime, umjesto tekstualne objave, predsjednik je svoje obraćanje snimio te objavio video poruku. Tema je, naravno, premijer Andrej Plenković i HDZ.

Andrej Plenković kaže kako on ne zna tko je AP. Ali, svi mi zato znamo tko je AP – Andrej Plenković, zaštitnik korupcije u Hrvatskoj pod čijom je vlašću stvorena najgora koruptivna hobotnica u povijesti hrvatske države. Nema ministarstva, državne tvrtke ili javne institucije u kojoj se nije kralo, pogodovalo ili barem varalo”, počeo je svoje obraćanje Milanović.

Zatim nastavlja da je Plenković uzurpator koji je okupirao gotovo sve neovisne institucije naše države. Sada pod svaku cijenu želi okupirati DORH, kako bi spriječio istrage protiv svojih ministara i najbližih suradnika, tvrdi predsjednik.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Milanović: Nepošteno uvjerava građane da dobro žive

“Baš zato je izabrao stranačkog dečka Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Plenković i sada neuvjerljivo i nepošteno uvjerava hrvatske građane da žive dobro. A osiromašio je umirovljenike kojima sada samo zbog izbora daje jednokratnu pomoć. Potjerao je mlade obitelji u inozemstvu jer je posla i novca bilo samo za HDZ-ovce i njihove prijatelje. Plenković je briselski poslušnik koji se baš nikada nije usudio suprotstaviti ili zamjeriti birokratima iz Brisela, a za to je bilo prilike i potrebe. Nikada nije stvarno brinuo o interesima Hrvatske i hrvatskih ljudi, već samo o osobnim interesima i svojoj vlastitoj karijeri i probicima”, dodaje.



“Plenković je još puno toga lošeg i štetnog, nema nikakve oglašivačke i medijske mašinerija koja ga može oprati od štete koju je u proteklih osam godina nanio Hrvatskoj. Hrvatski ljudi to znaju i samo oni, na izborima, to mogu promijeniti”, zaključuje Milanović svoje obraćanje.

Turudić odgovorio Milanoviću: ‘Predsjednik je stavio metu na moja leđa’

Podsjetimo, Plenković je jučer dao intervju za RTL te na pitanje tko je famozni AP iz prepiske Žalac i Rimac rekao: “Nemam pojma, nisu to moje poruke. To je na svakome da zaključuje, nit sam ja to pisao”. Na drugo pitanje nije li se prepoznao odgovorio je. “Nebitno, potpuno nebitno. Ne komentiram tuđe poruke, pogotovo ove koje neovlašteno iz spisa izlaze van. Imamo višegodišnju manipulaciju dokumentima iz ranih faza kaznenih postupaka koji izlaze van. Ove su potpuno nebitne.”

Komentari