Rudan opisala kako je završila u riječkoj bolnici: ‘Pitam se da li se Šeks liječi u ovakvim uvjetima’

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Hrvatska književnica Vedrana Rudan u četvrtak je na svom blogu opisala kako je završila u riječkoj bolnici te se osvrnula na uvjete u kojima se liječila u bolnici.

Otkrila je i kako je dobila napadaj fibrilacije atrija zbog čega je u četiri ujutro završila na Hitnoj na kojoj su je satima držali na promatranju nakon čega je zaključeno da bi trebala ostati u bolnici. Opisala je i kako je morala ići na koronarografiju, dijagnostički postupak koji se koristi za pregled srčanih krvnih žila, posebno koronarnih arterija, a onda je opisala sobu u kojoj je boravila.

“Ušla sam u sobu u kojoj su bila tri kreveta. Je*ote! Sve čisto i uredno ali soba je bila tako mala da bi se i naš kepec, ministar zdravstva, u njoj osjećao klaustrofobično. U nju je netko ubacio i tri fotelje obložene plastikom. Zašto?”, započela je Rudan s iznošenjem svoje interpretacije te je otkrila kako ju je ujutro probudio šum vodopada.

“Gdje sam? Plitvička jezera? Krivo. Jedna je pacijentica sjedila na onoj fotelji i iz sebe ispuštala mlaz. Objasnila mi je da se prijestolje na kome je sjedila zove ‘karolina’ i da služi kao zahod za pacijentice koje se ne smiju otkačiti od monitora. Je*ote! Tri kreveta, kasnije je stigao i četvrti, tri ‘karoline’, vrata sobe je svaki čas netko otvarao”, nastavila je spisateljica.



Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

‘Pitam se liječi li se ovako i Šeks’

Objasnila je kako je bila sretna što samostalno može otići do kupaonice. “Kupatilo? Na, čini mi se šest soba, najmanje osamnaest kreveta, dva veceića, ‘muški’ i ‘ženski’, odvojeni tankom pločicom. Bijedni umivaonik, sve izuzetno čisto. Pitam se da li se u ovakvim uvjetima liječe Vladimir Šeks i ostali bolesnici iz vrha HDZ-a koji nam trenutno prodaju priču da živimo u raju?”, zapitala se Rudan.

“Pi*aju li oni u boce dok čekaju zahvat? Divim se svima u toj riječkoj rupčagi na krovu bolnice koji s osmijehom i entuzijazmom i zaista milosti puni pomažu nama bijednicima da preživimo?”, poručila je riječka spisateljica.

Vedrana Rudan opasno ‘izribala’ poznatu voditeljicu: ‘Ja bi bila mnogo ljepša da imam vaše pare’

“Karolina Riječka izgubila je svoje djevičanstvo da bi nekoliko stotina godina kasnije u njenom gradu četiri žene u jednom sobičku sjedile na ‘karolinama’? Da je znala u što će se njezin grad pretvoriti ostala bi djevica”, zaključila je Rudan u svojem blogu.

Komentari