Direktor uzima radnicima 10 posto plaće ako završe u samoizolaciji koju moraju obaviti u hotelu

emedimurje.com

Tvrtka Tehnix u utorak je obavijestila svoje zaposlenike da se uključuju u borbu protiv pandemije dodatnim mjerama koje stupaju na snagu od danas.

“S obzirom da je svaki dan situacija s Covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10% plaće. Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta”, stoji u obavijesti koju potpisuje direktor Đuro Horvat.

Obrazlažući svoju odluku, Horvat je istaknuo da je cilj održati proces proizvodnje u punom kapacitetu jer postoji velik interes za njihove proizvode i u ovoj krizi.

“Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti. I u ovim teškim vremenima postoji veliki interes za naše proizvode, posebice za korona kabine. Uz brojne narudžbi iz cijele Hrvatske, bilježimo i veliki interes iz Švicarske, Luksemburga i drugih europskih zemalja. Zbog toga nastojimo da proces proizvodnje održimo na punom kapacitetu pri čemu je najvažnije zdravlje naših zaposlenika”, rekao je Horvat za eMedjimurje. Za radnike u samoizolaciji osigurali su i prehranu, kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi.“Na taj način i njih i njihove obitelji, kao i radne kolege, želimo zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe”, dodaje Horvat.

Upitan što znači navod o destimulaciji u iznosu od 10% na plaću, odgovorio je:

“Smatram da u ovo vrijeme svi moramo biti naročito odgovorni prema sebi, svojim obiteljima, ali i kolegama na poslu. Moramo voditi računa da i nakon radnog vremena u najvećoj mogućoj mjeri smanjimo druženja ili odlazak na mjesta gdje bismo se mogli zaraziti. Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje.”

Dodao je i da su Vladine mjere dobre, ali da ne bi smjele vrijediti na duži rok jer bi to za gospodarstvo bilo demotivirajuće.

Komentari