MMA NAPADAČI KOJI SU PREBILI HGSS-ovca NA SLOBODI! Poznat je njihov identitet, svjedok tvrdi: ‘Bili su pod utjecajem droge i alkohola’

Foto: Screenshot / Riportal

Policija je u srijedu objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja zbog nedjeljne tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku u kojoj su ozlijeđene tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja.

U priopćenju primorsko-goranske policije piše da se, prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila oko 20 sati, nakon što se 21-godišnji mladić BMW-om vozio po skijaškoj stazi pa je automobil propao u snijeg.

On je zatim tražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnike zimske službe da ga odveze sa staze, a nakon što on to nije mogao učiniti, 21-godišnjak i dvojica suvozača su se s njim prvo verbalno, a onda i fizički sukobila.

“U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka”, navodi se u priopćenju policije.



Napadači pušteni iz pritvora
Ističu da su prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinila trojica hrvatskih državljana starosti 21 i 22 godine. “O prekršaju 21-godišnjeg vozača”, odnosno vožnji po skijaškoj stazi policija je “dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje”.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će se podnijeti odgovarajuće prijave protiv počinitelja, zaključuje policija.

Napadači su uhićeni, ali su i ubrzo pušteni iz pritvora, prenosi Dnevno.hr

“U dosadašnjem tijeku istraživanja njihova kazna je prekršajna, nema riječi o počinjenju kaznenog djela. Trojica ozlijeđenih su lakše ozlijeđena, nemamo saznanja da je riječ o težim ozljedama po kojima bi netko od počinitelja trebao ostati u istražnom zatvoru”, rekli su iz PU primorsko-goranske.

“Teoretski je moguće da se djelo kvalificira kao kazneno”, kažu iz policije i dodaju da su liječnici iz KBC-a ozlijede okvalificirali kao lakše.

 

Ispovijest muškarca koji je branio HGSS-ovce
Prema dostupnim informacijama, trojica napadača su MMA borci, a kako je za Dnevnik.hr rekao svjedok koji je spašavao volontere HGSS-a od udaraca, a koji je želio ostati anoniman, oni su tog čovjeka htjeli ubiti.

I sam je u borilačkim sportovima, ljuti napadači su ga u jednom trenu cipelarili.

“Tučnjava je trajala punih dvadeset minuta. U jednom trenu sam se borio s trojicom. Maknuo sam od HGSS-ovca onog koji ga je nokautirao”, prepričava. Braneći gorske spašavatelje, završio je sa slomljenom rukom.

Napali su i njegovu partnericu, ženu u u kasnim četrdesetim godinama, i čak je četiri puta udarili. Njoj su nakon drugog liječničkog pregleda utvrdili unutarnje krvarenje u plućima.

“Pogledao sam snimku nadzorne kamere koja je sve zabilježila. Plakao sam dok sam to gledao”, priznaje te ističe kako bi napadače trebalo sankcionirati “za primjer drugima da se više nikada ne ponovi”.

Prema njegovu mišljenju, MMA borci bili su pod utjecajem droga i alkohola.

Poznat identitet napadača
Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, napadači su Matej Krunić, Lovro Pavelić i Luka Tiriel Abramović, a Pavelić je bio i vozač BMW-a, koji je u njegovom vlasništvu. Radi se, navodno, o MMA borcima, što su i izvikivali tijekom tučnjave, kako kažu svjedoci. Jedan od njih, Abramović, bio je i mladi hrvatski skijaški reprezentativac, a kasnije je postao MMA borac. Njegov je otac upravitelj šumarije u Crnom Lugu i član je HDZ-a, aktivan u lokalnoj podružnici.

HGSS ogorčen, oglasio se i Planinarski savez
Iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u srijedu su priopćili da su ogorčeni “bezočnim napadom” na svoje članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak.

O svemu se oglasio i Planinarski savez.

“Ovih dana svjedoci smo nevjerojatnog napada na naše kolege iz HGSS-a na Platku. Nevjerojatna priča koja ima još nevjerojatniju kulminaciju gdje HR sudstvo pušta na slobodu takve nasilnike. Gdje je i dokle seže granica nasilništva koje se tolerira i ne kažnjava. Umjesto da se pošalje poruka rigoroznim kaznama tako da nitko u budućnosti uopće ne pomisli na tako nešto, nesretnim ljudima je na neki način poslana poruka da je to sve u redu. Zar zaista više niti u prirodi i brdima ne možemo biti sigurni od ovakvih delikvenata i nasilnika? Ovaj napad ima i posebnu težinu jer se radi i o javnoj službi koja se brine o sigurnosti svih posjetitelja tako da napad na službenu osobu treba uz krivičnu kaznu još dodatno otegotno sankcionirati.

Ovaj osvrt vjerojatno neće posebno utjecati na naš pravosudni sustav, no eto možda ako ga svi dodatno javno osudimo postignemo barem neki pritisak prema onima koji bi trebali ovakve stvari sankcionirati po kratkom postupku. U Austriji bi vjerojatno već danas po kratkom postupku bila izrečena višegodišnja zatvorska kazna da se napadnu djelatnici njihove spasilačke službe na ovakav način”, napisali su na Facebooku.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=231132932603452&id=100071202396457

BMW napadača izvučen iz snijega
BMW trojice napadača u utorak prijepodne izvučen je iz snijega na Platku. Izgrednici, iako pušteni iz pritvora, su pod istragom pa su po vozilo poslali izaslanika, koji je Goranskom sportskom centru morao platiti 265 eura za izvlačenje vozila,

RiPortal objavio je snimku izvlačenja automobila, može se pogledati OVDJE.

 

Komentari