‘MORBIDNI SHOW’ Zekanović se obrušio na oporbu: Koriste djecu s invaliditetom u političke svrhe

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović ponovio je u petak kako oporba koristi najosjetljivije skupine djece s invaliditetom u političke svrhe, zbog njihova prisustva na raspravi o zakonu o roditeljima njegovateljima, te je pozvao pravobraniteljicu za djecu da se očituje o tome.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak pozvala je Zekanovića u četvrtak na odgovornost jer je prisustvo roditelja njegovatelja, djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom nazvao na saborskoj raspravi o prijedlogu zakona o roditeljima njegovateljima Anke Mrak Taritaš nazvao “morbidnim showom”.

Zekanović ocjenjuje da je pravobraniteljica Slošnjak time stala u obranu oporbe.

“Nije mi jasno da netko, tko bi trebao biti nepristran i stvari gledati objektivno, u ovom slučaju brani oporbu. Moje političko sučeljavanje s opozicijom nema nikakve veze s pravobraniteljem za osobe sa invaliditetom”, kazao je.



Smatra da bi se o svemu trebala očitovati pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević. “Ovdje imamo korištenje najosjetljivije skupine djece s invaliditetom u političke svrhe. To je nije dopustivo, ne smije se događati”, kazao je Zekanović, prenosi Direktno.hr

O izrazu “morbidni show” koji je upotrijebio rekao je: “Oni su se svi dan prije obukli u crninu i došli u Sabor. Je li to morbidno? Da se zastupnici oblače kao da su na sprovodu i kao da nekoga pokapaju. Meni je to morbidni show koji je oporba radila”.

Komentari