Pljušte uvrede! Jandroković bez dlake na jeziku: ‘Kolegice, vaš mentalni sklop je za detaljnu analizu’

DAMJAN TADIC / CROPIX

U Saboru traje rasprava o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu na kojoj sudjeluje i ministrica Nikolina Brnjac, a ni ova rasprava ne može proći mirno.

Nakon što je postavila pitanje ministrici, Sandra Benčić (Možemo!), javila se za povredu poslovnika, a predsjednik Sabora oduzeo joj je riječ jer je pokušala kroz povredu ponovno replicirati.

Ona i njezina kolegica Ivana Kekin napustile su sabornicu i tako pokazale da su ljute zbog postupka predsjednika. Za povredu poslovnika javila se potom Dalija Orešković koja tvrdi kako Jandroković dopušta da se na povredi poslovnika replicira kolegama, ali ne i članovima Vlade.

“Ovime pokazujete da po vašem mentalnom sklopu je ministrica, a time i vlada, iznad Sabora kao predstavničkog tijela”, poručila mu je.



Žestoka svađa
Time je jako razljutila predsjednika Sabora koji se nije suzdržao u odgovoru.

“Kolegice Orešković, vaš mentalni sklop je za jednu detaljnu analizu, a što se tiče mog mentalnog sklopa može ga svatko analizirati ako želi. Kada će te vi biti politički uspješniji i možda ćete biti tu na mome mjestu pa onda tumačite onako kako vi želite Poslovnik”, poručio joj je Jandroković.

Ali, tu svađa nije stala jer se Orešković ponovno javila za riječ.

“Reći da je moj mentalni sklop za analizu je jednako kada kolega Josip Đakić (HDZ) kaže da nad oporbom treba provesti egzorcizam”, rekla je.

Dodala je i kako je dopušteno da u Saboru premijer Andrej Plenković priča o stanju nacije sat vremena.

“Kolegice, toliko izmišljate da ste sada rekli da sam dopustio nešto, a nisam ni bio na toj raspravi”, odgovori joj je Jandroković.

Komentari