Srbin osuđen za brutalno ubojstvo na Zrću: Evo koliko godina je dobio za zločin koji je šokirao Hrvatsku

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Srpski državljanin Duško Tanasković (30) osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubojstva Crnogorca Gorana Vlaovića, odluka je Županijskog suda u Zadru.

Podsjećamo, Tanasković je 25. kolovoza 2022. godine na Pagu ispred noćnog kluba iz pištolja likvidirao Vlaovića. Prišao mu je s leđa i upucao ga u glavu. Tanasković nije došao na presudu. Po presudi sutkinje Ane Brkić Tanasković oslobođen je plaćanja troškova suđenja. Crnogorac je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu za Zadar, a ubojica je brzinski uhvaćen.

Nakon ubojstva mediji su pisali da se radilo o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog. “Odlučio sam ne iznositi obranu, ali mi je žao što sam učinio mnoge loše stvari zbog svoje bolesti”, kazao je na zadnjem ročištu Tanasković, prenose 24 sata.

U sudnici se tijekom postupka moglo čuti kako nema dokaza da je ubijeni bio član jednog od poznatih crnogorskih mafijaških klanova, te da se radi o obiteljskom čovjeku, koji ima ženu i dvoje djece, no na ljetovanje je došao sa srpskom missicom Draganom Banić, koja mu je pravila društvo s novosadskim prijateljima.



Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Pucano je s manje od pet centimetara udaljenosti

“Goran Vlaović pao je licem prema dolje, zgnječen mu je veliki i mali mozak, a pucano je s manje od pet centimetara udaljenosti s desne strane iza uha”, kazao je tijekom suđenja tužitelj Ivica Škara te dodao da su u pretrazi šireg mjesta zločina pronađene sunčane naočale, crna torba sa srpskim dinarima, tablete, traperice, i ono najvažnije pištolj Glock kalibra 9 mm s prigušivačem, nepoznatog serijskog broja.

Radnici čistili zemljište pa naletjeli na ljudski kostur: Ostali su šokirani prizorom

Sve nađene stvari imale su tragove koji se poklapaju s DNA Duška Tanaskovića, a dokazi su pojačani i silikonskim odljevom na njegovim rukama, koji je obojen plavo što znači da je Srbin imao čestice baruta na sebi.

Komentari