‘SVE MU IDE KAO PO LOJU’ Orešković: Hrvatska je toliko potonula da Banožiću nitko ne može ništa

Foto: Cropix

Saborska zastupnica Dalija Orešković u N1 Studiju uživo je komentirala APN-ovu subvenciju koju je zatražio i dobio ministar obrane Mario Banožić.

“U normalnim državama, u kojima funkcioniraju neki kriteriji i u kojima imamo institucije koje znaju rješavati probleme, ne bismo imali svako malo ministra Banožića kao predmet neke nove afere”, rekla je Orešković pa podsjetila da je Banožić još na prošloj funkciji, kao ministar državne imovine, sam sebi dodijelio državni stan.

“Ima pravo na stan u Zagrebu, ali ne na stan od 90 kvadrata. Ne znamo je li ispravio nezakonitu situaciju”, kazala je.

Prozvala je i premijera Andreja Plenkovića da je nanio štetu antikorupcijskim tijelima te je kazala da se to, osim na primjeru Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, vidi i u situaciji u DORH-u i USKOK-u. Onda je opet komentirala Banožića.



“Riječ je o osobi koja nije pokazala da ima vještine i kompetencije za obavljanje ministarskih uloga koje je dosad imao. Međutim, privilegije koje dolaze kada imaš značku HDZ-ove kriminalne organizacije, tada mu sve ide kao po loju.

To je slučaj kojim se Hrvatska sada institucionalno ne može baviti jer su u mandatu Plenkovića ključna antikorupcijska tijela značajno oslabljena”, rekla je Orešković pa nastavila: “Ministar upravo potvrđuje to da javna funkcija služi za promicanje vlastitih interesa na štetu javnog, ali Hrvatska je toliko potonula da mu nitko ne može ništa.”

Komentari