(VIDEO) Zagrebačka policija upala u stan, uhitila dva muškarca

Foto: MUP RH - Screenshot

Zagrebački policajci proveli su u petak rano ujutro akciju uhićenja dvojice muškaraca čime je zaustavljen niz od pet provala i čak 10 krađa – 35-godišnjak je potom prepraćen u zatvor u Zagrebu, a 27-godišnjak u pritvorsku jedinicu, izvijestili su iz PUZ-a u subotu.

Sva kaznena djela počinjena su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta je oko 225 tisuća kuna.

Osumnjičeni dvojac priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u Zatvor u Zagrebu. Kod 35-godišnjaka pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela.

Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe i krađe na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora.Temeljen naloga nadležnog suda policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela: novac, bicikli, odjeća i drugo.

Sumnja se da su na području Dubrave počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su u trgovinu iz koje su otuđili novac. Na području Medveščaka, sumnja se da su zajedno provalili u kombi, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo, međutim, nisu uspjeli otuđiti ništa. U Novom Zagreb ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala: vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo.

U Samoboru su pak zajedno provalili u dvije obiteljske kuće te otuđili veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. Ondje su provalili u još jednu kuću, međutim, nisu ostvarili svoj naum da se domognu nepripadajuće imovinske koristi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju.

Komentari