Ovo su preostala imena ministara koji bi trebali u Vladu. Evo koga Plenković šalje u saborske klupe

Goran Mehkek / CROPIX

Prema informacijama koje doznaje N1 televizija, ovo bi mogao biti novi sastav i izgled Vlade Andreja Plenkovića.

Kako se doznaje spojit će se Ministarstvo gospodarstva te Ministarstvo energetike i zaštite okoliša, na čijem čelu će biti Tomislav Ćorić, dosadašnji ministar energetike i očito čovjek od velikog povjerenja Andreja Plenkovića.

Udruga znanstvenika oko klime već je uputila apel i neslaganje oko pripajanja zaštite okoliša i klime gospodarstvu.

Dosadašnji ministar gospodarstva, Darko Horvat, vrlo vjerojatno gubi funkciju ministra.Ministarstvo turizma sigurno će se pripojiti, vrlo vjerojatno Ministarstvu kulture, na čijem čelu bi onda bila Nina Obuljen Koržinek. Gari Cappelli tako bi trebao ostati bez sljedećeg ministarskog mandata u Vladi.

Iznenađenje je i što će se ići u spajanje Ministarstva graditeljstva i državne imovine, Mario Banožić ostao bi ministar, no o svemu se još razmišlja.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razdvojit će se na dva dijela, a moguće i tri.

Vili Beroš, koji ostaje ministar zdravstva, preuzet će segment socijalnih politika, a obitelji i demografijom bavit će se Josip Aladrović, koji ostaje na čelu Ministarstva rada.

Ono oko čega postoje najveće dileme su ministarsvo obrane i branitelja, Tomo Medved ostao bi ministar, no već su se javile udruge koje ne smatraju to dobrim rješenjem, a u Vladi bi ostanak ova dva ministarstva heterogenima prezentirali kroz proračun i isplativost, modernizaciju i slično.

Velike su dvojbe i s Ministarstvom uprave i Ministarstvom pravosuđa. Ivan Malenica ostaje ministar, ali još nije usuglašeno hoće li do spajanja doći.

Zdravko Marić, Davor Božinović, Oleg Butković ostaju svaki na svojoj funkciji. Marija Vučković ostaje ministrica poljoprivrede, Marka Pavića u Vladi pak neki ne vide kao i budućeg ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Razmišlja se stoga o Nikolini Brnjac ili Nataši Tramišak na toj funkciji.

Prema trenutnoj računici, Gordan Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova.

No, upitno je tko će postati novi ministar ili ministrica obrazovanja. Kako doznajemo, razmišlja se i o akademskim zajednicama, a u budućnosti bi se tom ministarstvu moglo pripojiti i segment mladih iz Ministarstva demografije., piše N1 televizija.

Komentari