Preminuo je chef restorana s tri Michelinove zvjezdice, imao je samo 29 godina, bio je jedan od najboljih

Foto: Instagram

Svijet je ostao bez jednog od najboljeg i najtalentiranijeg kuhara – u 29. godini preminuo je Antti Lukkari, glavni chef poznatog restorana Frantzén u Stockholmu, koji ima tri Michelinove zvjezdice. Vijest o smrti objavio je vlasnik restorana Björn Frantzén, a potvrdila ju je i kuharova obitelj.

“Više sam nego shrvan tragičnim i iznenadnim gubitkom mog dragog prijatelja, partnera u golfu i kolege Anttija Lukkarija. Glavni chef restorana Frantzén. Antti je preminuo u bolnici od bolesti koje je nastala tijekom njegova odmora. Moje misli su s njegovom obitelji i svakime tko mu je bio blizak”, napisao je u objavi.

Vijest je potvrdila i njegova obitelj, a prema riječima supruge, Lukkari se borio s metaboličkom acidozom, zatajenjem bubrega, sepsom i TTP-om.

Foto: Instagram

S njim se oprašta i kuharska scena, među kojima su najpoznatija imena svijeta kuhinje. “Upravo sam čuo šokantnu vijest da je možda najjači, najzgodniji i najtalentiraniji kuhar i prijatelj Antti Lukkari preminuo tijekom svog odmora na Filipinima. Moja sućut obitelji i suradnicima. Mislim da si bio fantastičan”, napisao je Hans Välimäki, vrhunski finski kuhar.S njim se oprašta i kuharska scena, među kojima su najpoznatija imena svijeta kuhinje. “Upravo sam čuo šokantnu vijest da je možda najjači, najzgodniji i najtalentiraniji kuhar i prijatelj Antti Lukkari preminuo tijekom svog odmora na Filipinima. Moja sućut obitelji i suradnicima. Mislim da si bio fantastičan”, napisao je Hans Välimäki, vrhunski finski kuhar.



Foto: Instagram

Od Anttija se oprostio i Rasmus Kofoed, chef i vlasnik Geraniuma, trenutno najboljeg restorana na svijetu. “Uvijek si bio zvijezda. Zvijezda koja je sve jače sjala u svijetu kulinarstva. Pamtit ću tvoj šarm, tvoje samopouzdanje i tvoju snagu da nikad ne odustaneš. Nažalost, iznenada si preminuo u dobi od samo 29 godina. Ti i tvoja obitelj u mojim ste molitvama.”

 

Komentari