Zašto vam pohani kruh ne uspijeva uvijek onako kako želite

Savršeni pohani kruh hrskav je na rubovima i nježno mekan u sredini. Nije previše mastan, ali ni suh. No ako je gnjecav, zagoren na nekim dijelovima, a na drugima nedovoljno pečen, zasigurno negdje griješite.

Pohate li kruh samo na maslacu ili pretjerujete s jajima, nećete dobiti sočno savršenstvo lagano hrskavo na rubovima

Ovo su greške zbog kojih vam pohani kruh ne ispada kako ste željeli!

Režete ga previše tanko

Ako su kriške suviše tanke, kruh će se raspasti jer je smjesi od jaja potrebno nešto na čemu će se držati. Problem je i ako ih ne režete ravnomjerno pa se lako može dogoditi da mjestimično zagore. Centimetar do centimetar i pol solidna je debljina.



Koristite svježi kruh

Kruh koji je proveo cijeli dan u košarici bolje upija smjesu pa samim time postaje sočniji, dok bi svježi mogao biti previše suh.

Pečete kruh na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je bolja opcija pržiti kruh na mješavini maslaca i biljnog ulja.

Stavljate previše jaja

Kao okvirna formula za pripremu smjese može poslužiti omjer od četvrtine šalice mlijeka i jednog jajeta na dvije kriške kruha. Pretjerate li s jajima, rezultat će biti sličniji kajgani nego pohanom kruhu. Želite li smanjiti doživljaj jaja, koristiti možete i samo bjelanjke, piše Punkufer.hr

Komentari