Večer odluke za zagrebački Dinamo: Mogu li srušiti Legiju iz Varšave?

Ilustracija Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Danas od 21 sat Dinamo će u Varšavi odigrat najvažniju utakmicu u dosadašnjoj sezoni. Nakon što su ove dvije momčadi na Maksimiru odigrale 1-1, možemo biti sigurni kako nas u Varšavi očekuje tvrda utakmica.

Je li Ademi spreman?

Puno se polemike proteklih dana vodilo o pitanju hoće li Dinamov kapetan, Arijan Ademi biti spreman za današnju utakmicu, a djelomični odgovor na to pitanje dao je Dinamov trener Damir Krznar:

“Ademi je sa nama, a odluku hoće i konkurirati za sastav donijet ćemo nakon zadnjeg treninga, ali nećemo pod svaku cijenu forsirati njegov nastup. Nećemo riskirati, kapetan nam treba na duge staze.”

Naravno da Ademi nedostaje Dinamu, vidjelo se to i u prvom maksimirskom susretu, u kojem su Modri pokazali bolju igru, imali bolje šanse, vodstvo, i na kraju nesretno, iz jednog dalekometnog projektila primili gol za 1:1.



Što kaže igrač koji je igrao u obje momčadi?

Nekadašnji nogometaš Dinama (122 nastupa) i dugogodišnji kapetan varšavske Legije (191 nastup), 38-godišnji Novosađanin Ivica Vrdoljak tvrdi da su izgledi za ulazak u play-off Lige prvaka njegovih nekadašnjih klubova podjednaki.

“Gledajući kvalitetu igrača, Dinamo je u prednosti, to stalno tvrdim, i ishod prve utakmice u Zagrebu nije promijenio moje mišljenje. No, Legia igra doma, na stadionu u Varšavi bit će između 25 i 28 tisuća bučnih navijača, i tom pritisku s tribina bit će se teško oduprijeti. Barem u početku utakmice. Zato sam u postocima izglede dvaju klubova procijenio na 50:50.”

Podsjetimo, prije tjedan dana noć uoči utakmice u zagrebačkom kvartu Dubrava došlo je do žestokog obračuna između navijača ove dvije momčadi, stoga se slične stvari mogu očekivati i danas u Varšavi, pa je poljska policija pripremljena.

 

Komentari