Kakav uspjeh: Hrvatska je po stanovništvu 130. država svijeta, ali po medaljama na Olimpijskim igrama je 14.

Često možemo čuti ili pročitati da je Hrvatska zemlja sportaša. Koliko god to nekima zvučalo kao izlizana floskula, rezultati govore za sebe, a oni su sjajni.

Do sada je na Olimpijskim igrama u Tokiju podijeljeno 133 od ukupno 339 kompleta medalja, zasad su najuspješniji sportaši iz Kine koji su osvojili 19 zlata, dok je Hrvatska s učinkom od tri zlata, jednim srebrom i dvije bornce na 14. mjestu.

Kada su zemlje u regiji u pitanju Hrvatska se nalazi tri pozicije ispred Slovenije i čak 12 mjesta ispred Srbije. Također valja istaknuti kako imamo i jednak broj osvojenih zlatnih odličja poput recimo Francuske i Njemačke.

Za Hrvatsku je ovaj podatak još i bolji kada u obzir uzmemo činjenicu da Hrvatska ima još aduta, ne samo za medalje, već i za zlato. Naime, Svoj nastup čekaju još i veličanstvena Sandra Perković te uvijek dobri bacači Filip Mihaljević te Sara Kolak.



Osim njih, treba se završiti turnir u vaterpolu, a tu se uvijek nadamo najsjajnijem odličju zbog kvalitete izabranika Ivice Tucka. U ukupnom poretku, iza spomenutih Kineza stoje Japan sa 17 zlata te SAD s četrnaest.

Komentari