Državni inspektorat proveo 105 nadzora ugostiteljskih objekata

Inspektori Državnog inspektorata, u suradnji s policajcima i inspektorima Civilne zaštite’ proveli su proteklog vikenda 105 nadzora ugostiteljskih objekata tijekom kojeg su podnijeli četiri optužna prijedloga i naplatili dvije kazne zbog nepridržavanja epidemioloških mjera.

Državni inspektorat je precizirao da je tijekom akcije proveo 47 nadzora na području Slavonije, njih 18 na području Dalmacije, 17 na području Zagorja i Međimurja, 14 u Zagrebu te devet nadzora u Istri i Primorju.

Turistički inspektori su od ukupnog broja u šest nadzora utvrdili prekoračenje radnog vremena za koje su podnijeta četiri optužna prijedloga nadležnim sudovima te naplaćene dvije kazne na mjestu izvršenja prekršaja, izvijestio je u ponedjeljak Državni inspektorat.

Inspektori su, nadodaje Državni inspektorat, utvrdili u Sesvetama jedno kršenje ranije izdanog usmenog rješenja o zabrani pružanja ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena.Državni inspektorat je priopćio kako je na zabavi u neregistriranom sesvetskom ugostiteljskom objektu zatečeno 50 osoba te da je objekt nakon provedene inspekcije zapečaćen.

Komentari