‘SVE JE BILO PUNO DIMA’ U Konzumu u Zagrebu buknuo požar: Situacija je dosta ozbiljna, svi kupci su evakuirani

Ilustracija

U velikom Konzumu u Radničkoj ulici u Zagrebu na jednom pultu buknula je vatra. Kupci su morali van.

“Sve je bilo puno dima”, rekao je svjedok koji se nešto prije podneva našao u Konzumu u Radničkoj ulici u Zagrebu kada je trgovinom odjeknula obavijest za evakuaciju Dnevnik.hr. Ubrzo su svi kupci pojurili van.

“Bio je red na pultu za hranu, u jednom trenu je ploča počela gorjeti. Zaposlenica je krenula to gasiti vatrogasnim aparatom, nije se smirilo, nego je samo buknulo. Dva metra je bio visok plamen, do stropa”, ispričao je dramu na gastroodjelu koja mu je pokvarila gablec.

“Bila je dosta ozbiljna situacija, ljudi su se brinuli da ne dođe do eksplozije. Vani je bila poprilična količina dima. Cijeli taj veliki Konzum bio je u dimu, kao i okolne ulice i prema Vukovarskoj”, rekao je.U policiji kažu da su dobili dojavu o požaru, ali više detalja još nemaju.

Na teren je izašlo 14 vatrogasaca u tri vozila. Zapalila se friteza, a požar je ugašen. Vatrogasce je u 11:50 zvao djelatnik.

Požar je komentirao i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Bila je informacija, no radi se o manjem požaru. Ugašen je i ne bi trebalo biti problema”, kazao je na početku konferencije za novinare o novom sustavu otpada.

 

Komentari