Tomašević o žičari: Još 1,7 milijuna kuna uložit ćemo za smanjenje buke

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održava konferenciju za novinare u predvorju Gradske uprave.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je kako se priprema sjednica Gradskog vijeća za veljaču na kojoj će se predstaviti projekt povećanja kapaciteta gradskih vrtića Sovica u sklopu kojeg će se produžiti dnevni boravak djece, a osvrnula se i na upitnik za roditelje odgojitelje. Istaknula je da je upitnik anoniman.

Zagrebački gradonačelnik se prvo osvrnuo na zagrebački žičaru te je naglasio kako u slučaju Dopel Mayera nema kašnjenja u plaćanju.

“Danas je objavljena odluka o javnoj nabavi. Tehnički pregled je bio u petak, a očekujemo pozitivan nalaz. Zatim se može tražiti dozvola ministarstva prometa. Očekujemo da ćemo dobiti uporabnu dozvolu po sadašnjim standardima”, rekao je i dodao kako su se građani žalili na buku pa se žele napraviti dodatni radovi kako bi se smanjila buka od žičare.



Kaže kako će potpisati aneks s Dopel Mayerom i oni će napraviti te radove u iznosu od 1,7 milijuna kuna, plus dodatne radove koji su vezani za stavljanje pijeska u stupove kako bi se smanjile vibracije i buka. Taj iznos je manje od jedan posto cijene opreme žičare, ističe.

Govorio je i o stanju o plinari. “Interna kontrola je još uvijek u tijeku”, rekao je Tomašević o reviziji u plinari.

Tomašević se pita tko ne bi bio za sortirnicu otpada kojom grad može prerađivati otpad i zarađivati. Ističe kako će se građanima odvajanje otpada isplatiti i kako je pošten sustav da svatko plaća po količini otpada.

 

Komentari