Zagovornici slobode i tolerancije pokušavaju zabraniti kultni zagrebački događaj

Portal Antifašistički vjesnik koji baštini nasljeđe istoimenog lista namjenjenog tadašnjem ‘agitiranju i propagandi’ komunističkog totalitarnog režima, pozvao je na bojkot poznate zagrebačke pivnice ‘Veliki Tolk’ zbog održavanja kultnog događanja “Desničara u pubu” koji se ondje održavaju već dvije godine.

“Desničari u pubu” projekt je cikličnih događanja u organizaciji političke stranke mladih Generacije obnove na kojima se javno raspravlja o aktualnim političkim događanjima u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Rasprave su otvorene i lišene cenzure nametnute političke korektnosti, a na događajima je već razrađen niz tema u kojima se osim političkih aktualnosti dotiču i područja gospodarstva, znanosti i kulture.

Događanja se odvijaju redovito od veljače 2018. godine, osim za vrijeme pandemijskih zatvaranja. Osim u Zagrebu, “Desničari u pubu” održavaju se u Rijeci i Splitu, a dva puta su održani u Karlovcu te jednom u Varaždinu.Ovotjedna tema “Borba protiv LGBT+P propagande” izazvala je reakciju portala Antifašistički vjesnik koji su preko Facebooka pozvali na bojkot kultne zagrebačke pivnice Veliki Tolk u kojem se događaj održava. U komentaru su također pozvali Zmajsku pivovaru da odustane od isporuke svojih proizvoda spomenutom pubu. Ovakvi pozivi doimaju se i kao pokušaji uvođenja američke “kulture otkazivanja” (eng. “cancel culture”) u Hrvatsku.

Tema je dabrana u jeku proteklog “pride mjeseca” i homoseksualne povorke obilježene incidentima te hajke lijevih političkih aktivista i medija na saborskog zastupnika Mosta Nikolu Grmoju koja se uglavnom svodi na političko etiketiranje i neargumentirane optužbe.

Grmoju se napada zbog njegove namjere da u sklopu antipedofilskog zakona zaštiti djecu od “LGBTQ propagande” odnosno seksualizacije djece obrazovnim sadržajima upitne objektivnosti i znanstvene valjanosti, pod krinkom seksualnog odgoja.

Na novoizabranu temu osvrnuo se i portal Srednja.hr, a o prethodnim događanjima već su pisali portali 100posto.hr i Historiografija.hr.

‘Otkazivanja nema!’

O pozivima na bojkot upitali smo i predsjednika Generacije Obnove Franu Čirka.

“LGBT+P aktivisti su se očito osokolili dolaskom njihovoga kandidata na čelo Zagreba, pa misle da “cancel kulturu” mogu uvesti u Zagreb te zabranjivati čak i neformalna druženja u privatnim prostorima.

Na njihovu žalost, to im ne će uspjeti. Otkazivanja našeg projekta “Desničari u pubu” nema. Ovim napadima su nam samo napravili besplatnu reklamu, tako da sutra očekujemo veliki odaziv na naš događaj u Velikom Tolku”, odgovorio je Čirko.

Na pritisak lijevih aktivista osvrnuo se i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre preko Facebooka.

Antifašistički vjesnik nazvao je prikrivenim fašistima koji su “po uzoru na svoje zapadne mecene, pod velom antifašizma i borbe za socijalnu pravdu krenuli u borbu protiv svakoga tko ima drukčiji svjetonazor od njihovog”.

Smatra kako je “sistem koji oni zagovaraju te iste šikanirao, zatvarao, kažnjavao i pokušavao liječiti” te im na kraju poručuje:

“Gospodo, pustite mlade da kroz otvorenu raspravu dođu do svojih zaključaka, stavova i mišljenja. Vama preporučam da odlučite što ste, tko ste i koje su vaše vrijednosti za koje se zalažete”.

Komentari