Jednostavno se uklapa u svakodnevni život i dovoljno je samo 20 minuta dnevno

Ilustracija Foto: Pixabay

Fizička aktivnost potrebna je našem tijelu, a bicikliranje je jedan od odličnih načina da svom organizmu pružite dozu rekreacije. Prednosti ove aktivnosti si mnogobrojne. 

Prije svega, lako se uklapa u svakodnevni život jer je bicikl i prijevozno sredstvo, pa umjesto automobilom ili javnim prijevozom, primjerice, na posao možete putovati biciklom.

Osim što vrlo pozitivno djeluje na zdravlje, odlična je izbor i za gubitak neželjenih kilograma. Naime, bicikliranje tempom od oko 20 km/h sagorijeva 563 kalorije u sat vremena. Dovoljno je samo 20 minuta vožnje dnevno kako bi postigli cilj.

Tako će bicikliranje s vremenom povoljno utjecati na koordinaciju, a poboljšava i cirkulaciju pa će rezultat biti brži oporavak vašeg tijela.Također će doći do jačanja mišića donjeg dijela vašeg tijela i bolje pokretljivosti određenih zglobova, pa vožnja bicikla može pomoći ljudima koji imaju problema sa zglobovima i artritisom.

Nadalje, biciklizam ne opterećuje koljena kao što je to kod trčanja ili previše hodanja, a s druge strane ne treba vam puno opreme kao za neke druge aktivnosti, piše Zadovoljna.hr.

Komentari