Ovo je pet vrsta žena na Tinderu na našim prostorima, od nekih bi trebalo doslovno bježati što dalje

Foto: Unsplash.com

Ne tvrdim da ovo pravilo vrijedi općenito za sve niti stavove iznesene u tekstu smatram nekom općom normom, nego samo i isključivo vlastitim dojmom nakon tri mjeseca korištenja Tindera.

O čemu se točno radi i čemu ovaj dramatični uvod? Prije tri mjeseca sam, naime, instalirao aplikaciju Tinder s namjerom da upoznam neku zanimljivu ženu pa kud puklo da puklo.

Čitao sam prije toga na forumima da se većina muškaraca tamo ponaša kao napaljeni seljoberi pa sam odmah zauzeo drukčiju taktiku. Stavio sam normalan opis, više različitih fotografija, od kojih su neke nastale spontano, a neke su imale i pozerski šmek.

Svi mi želimo lijepo izgledati na fotografijama htjeli to uvijek priznati ili ne.



Za neupućene, Tinder funkcionira tako da na samom početku možete registrirati službeni profil ili se samo zezati s nečijom tuđom fotografijom. Drugu opciju ne bih preporučio jer je besmislena, a i možete biti, pretpostavljam, kažnjeno gonjeni.

Foto: Unsplash.com

Dejt, ljubav, zabava…

Dakle, aktivacijom profila na Tinderu i potvrđenom fotografijom vama se nudi izbor da nađete nekoga za dejt uz kavu, nekoga za večeras, ljubav ili da jednostavno pretražujete po profilima čije su fotografije potvrđene.

S obzirom na to da sam ja svoju fotografiju potvrdio, nisam tražio dejt uz kavu, nešto za večeras ili ljubav nego sam, uglavnom, listao profile žena koje se nalaze u kategoriji potvrđene fotografije.

Stvar ide tako da kad vi označite neki profil sa sviđa mi se, naravno, na osnovu onoga što vidite, onda i taj profil treba označiti da se vi sviđate njemu. Tada se dogodi match i možete se dopisivati.

Iz mog tromjesečnog bavljenja Tinderom izvukao sam pet zaključaka, odnosno, tamo sam pronašao pet vrsta žena. Napominjem da je “istraživanje” provedeno na području naših prostora, odnosno, Hrvatske, BiH i Srbije i da je drugdje situacija možda i drugačija. Također, ovo je isključivo moje iskustvo i ako neki muškarci imaju drukčija iskustva – okej.

Foto: Unsplash.com

Otvorile profil iz dosade i nemaju pojma što žele

Prvi slučaj je najviše bezazlen. Neka žena ili djevojka je vidjela da joj je dosadno, otvorila je profil, rekla je nešto malo o sebi, stavila par fotografija i svojih interesa i to je to.

Imaju profil ali su zaboravile da ga imaju

Drugi slučaj su žene ili djevojke koje su nekada otvorile taj profil, u međuvremenu upoznale nekog ili jednostavno shvatile da im je dosta uleta koji kreću s “Heeeeej…” i izbrisale aplikaciju a ostavile profil. One su također bezazlene, ali se zna dogoditi da vidite profil, pomislite, wow, netko fora i onda… Ništa.

Foto: Unsplash.com

Traženje validacije i bildanje ega

Ali ove gospođe što su pobrkale Instagram i Tinder pa dođu tu samo da bi pokupile lajkove i mušku pažnju i podigle si ego za taj dan? To je baš bespotrebno. Draga djevojko, ovdje ima poštenih paćenika, pažnju možeš dobiti i na drugim mjestima, nisi fer, ne radi nam to!

Slučajevi za ustanove čije ime nije lijepo spominjati

Evo jedan konkretan primjer: Listam Tinderom, svidi mi se profil cure koji sam ugledao, lajkam, dobijem i ja lajk i dogodi se match. Par sati kasnije se javim, razmijenili smo par poruka, možda nisam odgovorio pola sata ili sat vremena i dobio hrpu uvreda i kritika na svoj račun i kilometarski pasus teksta o tome da ona traži srodnu dušu, a da sam joj ja slomio srce i kako se više nikada neće izliječiti nakon iskustva sa mnom. Siguran sam djevojko da nećeš, ali tebi treba neka druga vrsta lijeka.

Foto: Unsplash.com

Muškarci koji se kriju pod ženskim imenom

A klasika. Muškarci koji otvore profil s fotkama neke cure ili žene i onda unose dašak zanimljivosti u svoj užasno dosadni život. To je toliko loše da nema potrebe posebno objašnjavati. U svakom slučaju, tromjesečno Tinder iskustvo mi govori da je žene, djevojke, dame općenito bolje tražiti na nekim drugim mjestima koja su malo više offline nego online.

Klubovi, barovi, kafići, kina, možda i obični dućani ili čak crkva! Samo treba skupiti hrabrosti i pričekati da se dogodi – match!

Pakistan blokira Tinder, Grindr i još nekoliko stranica za upoznavanje

Komentari