MINISTRICA VUČKOVIĆ O JOSIPI RIMAC ‘Dobro se poznajemo, ali me nikada nije zvala oko sporne Uredbe o šumskom zemljištu’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Je li tajnica njezina kabineta, uhićena Ružica Njavro, utjecala na nju vezano uz spornu Uredbu o zakupu šumskog zemljišta i je li se i kada, kao ministrica, čula s uhićenom Josipom Rimac, prvi put od izbijanja afere “Vjetroelektrane” govorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

“Na mene utječu, naravno, i u razgovorima i radom u povjerenstvima i sudjeluju u izradi dokumenata mnogi moji bliski suradnici, no konačan prijedlog donosim ja, ja za njega odgovaram. Konačni prijedlozi su uvijek izrađeni u skladu sa znanjem koje imam o tematici, s mojom savješću i iza takvih prijedloga stojim. Nitko na mene ne može utjecati na način da bih učinila nešto što je protivno javnom interesu ili savjesti”, rekla je ministrica Vučković za RTL.

Na pitanje kakav je njen odnos s Josipom Rimac, rekla je da se “dobro poznaju”, no oko sporne uredbe, kaže, nisu razgovarale.

“Josipa Rimac mene nikad u životu, vezano za Nacrt uredbe o šumskom zemljištu nije zvala”, kazala je Vučković.Događaje proteklih dana doživjela je veoma emotivno jer se “u istrazi spominje i otvoren je istražni postupak i nad tajnicom kabineta Ministarstva, to je dovoljan razlog”.

“Istražni postupak je otvoren, pričekat ćemo rezultate istrage, a poslije i cijelog procesa. To je jedino što mogu komentirati, uz napomenu da svaki pokušaj pogodovanja ili radnje koje nisu zakonite, nisu moralne, naravno da osuđujem. To je generalno, a što se tiče ovog konkretnog postupka, pričekat ćemo rezultate istrage”, zaključila je Vučković za RTL.

Komentari