Radnici o nepravilnostima u gradskoj tvrtki: Djelatnik gradske uprave bagerom kopao grobna mjesta i istim zatrpao pokojnika

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Valpova Jozo Piškorjanac, na sjednici Gradskog vijeća je izašao za govornicu te pročitao letak koji su navodno pisali radnici gradske tvrtke Urbanizam, za komunalne djelatnosti i graditeljstvo Valpovo.

Portal Otvoreno je primio tonski zapis održanog govora istaknuvši kako u letku stoje navodi da se radnici žale na neisplate prekovremenih sati, a da i neki radnici daju otkaze i završavaju na psihijatriji, da ima mnogobrojnih nepravilnosti te da nisu isplaćena dežurstva za zimsku službu.

Piškorjanec je pročitao rečenicu iz letka u kojoj radnici navode da im je sadašnji direktor Urbanizma Siniša Peterlić obećao povećanje plaća ako odu kod gradonačelnika Matka Šutala i traže da se tadašnjeg direktora  Željka Harkanovca smijeni kako bi on postao direktor.

“Znajući da je upravo taj isti Željko Harkanovac prihvatio gospodina Peterlić kada je dolazio u firmu za svog prvog suradnika, čovjek si postavi pitanje dokle seže nekakva ljudska korektnost ili nekorektnost?”, istaknuo je Piškorjanec te je dodao da je Harkanovac ostavio pola milijuna kuna na računu kada je otišao, a da su novci sada potrošeni.



Naveo je da je djelatnik gradske uprave s bagerom gradske tvrtke Urbanizam kopao grobna mjesta te presjekao kabel za struju, a da je pokojnika zatrpao bagerom. Tvrdi kako postoje kamere na groblju, pa s time i  snimke događaja.

“Može li se ovdje dogoditi da netko, bilo tko kopa groblje? A što ako se dokaže da je to radio djelatnik gradske uprave?”, rekao je Piškorjanec dodavši da postoje i svjedoci te da su neki među tim radnicima vršili pritisak na druge radnike.

Osim navedenog, naveo je i kako se djelatnici žale na torturu i pritiske te da su gradonačelniku službenim vozilom Urbanizma vozili klupe i stolove na rođendan.

Na samom kraju se obratio direktoru tražeći odgovore na pitanja: “Zašto svi ti ljudi daju otkaze; direktori, pravnici, kvalitetniji bageristi, nije mi jasno zašto bježe iz firme? Što se događa?”, rekao je Piškorjanec te je zaključio Gradsko vijeće zahtijevajući izvještaj i očitovanje direktora te je najavio da će u ime Kluba gradskih vijećnika tražiti i tematsku sjednicu o cijelom slučaju.

Komentari