Rastu plaće Plenkoviću, Milanoviću, ministrima: Evo tko je na najvećem dobitku

Tom Dubravec/Cropix

Plaće državnih, lokalnih i pravosudnih dužnosnika, među njima i one premijera, predsjednika Republike, predsjednika Sabora, saborskih zastupnika i lokalnih čelnika, značajno će rasti već ove godine, nakon što je Vlada u četvrtak Saboru uputila zakonske izmjene kojima se osnovica za dužnosnike izjednačava s onom za službenike.

Plaće najviših političara tako će biti u prosjeku za oko 1000 kuna veće, nakon što su sindikati izborili povećanje osnovice za šest posto od listopada i dodatnih dva posto od travnja iduće godine.

Premijerova plaća sada je na razini od oko 24.000 kuna neto. Od travnja će biti veća za oko 1500 kuna, dok će predsjedniku Zoranu Milanoviću rasti za 1800 kuna. Najviše će na dobitku biti predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, čija će plaća od travnja biti veća za oko 3000 kuna, piše Jutarnji list.

Ministri mogu računati na oko 1500 kuna veće plaće, a saborski zastupnici na oko 1000 kuna.



Isto tako, Vlada je izmijenila i koeficijente za najmanje plaćene službenike i namještenike. Za više od 6600 radnih mjesta s najnižim koeficijentima, oni se dižu za pet posto.

Komentari