ŠUTNJA PUNO GOVORI Analitičar primjetio: SDSS i platforma Možemo! nisu čestitali Dan pobjede

Foto: Nera Simić / CROPIX

U Kninu se danas obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. godišnjica vojno-redarstvene akcije Oluja.

U grad su stigli brojni gradonačelnici, saborski zastupnici, političari na čelu s čitavim državnim vrhom koji je, iako razjedinjen međusobnim nesuglasicama, slao uglavnom jednoglasne poruke slavlja herojske akcije oslobađanja hrvatskog teritorija, počasti braniteljima i svima koji su dali život za slobodu Hrvatske.

U Knin je, među gradonačelnicima, danas stigao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je položio vijenac u počast poginulima za domovinu kod spomenika hrvatske pobjede ​”​Oluja 95​”​ na Trgu dr. Ante Starčevića.

Šutnja govori puno
Dan ranije je u povodu obilježavanja Dana pobjede izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno Tomaševićem, položilo vijence i zapalilo svijeće na Gradskom groblju Mirogoj.No, politički analitičar Tomislav Stipić primijetio je kako je na današnji dan, osim SDSS-ove, izostala čestitka platforme Možemo.

“Ne bih htio kvariti današnji dan, ali nešto je ipak simptomatično. Od svih parlamentarnih stranaka Dan pobjede nije čestitao SDSS (što je donekle razumljivo) i platforma Možemo, niti njihovi istaknuti čelnici; Tomašević je u Kninu u funkciji gradonačelnika glavnog grada. Malo neobično za platformu koja vrlo agilno obilježava Trnjanske krijesove i Dan oslobođenja Zagreba. Jedno drugo ne bi trebalo isključivati, ali ipak šutnja na najveći nacionalni blagdan govori puno o ljudima koji bi “mijenjali Hrvatsku”. P.S. Radnička fronta tradicionalno za Oluju iznosi revizionističke stavove. I dobro je da je tako. Oluja je omogućila i slobodu da svatko kaže što misli”, napisao je Stipić na Facebooku.

‘Zločini se trebaju procesuirati’
Oko 19 sati Možemo! se na Facebooku oglasio izvješćem iz Knina.

“Naš Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, danas je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu odao počast svim braniteljima, posebice onima koji su poginuli u obrani Hrvatske.

Tom prigodom je rekao: ‘Danas sam ovdje kao gradonačelnik glavnog grada, u čast svim braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, posebice onima koji su poginuli u Domovinskom ratu, te isto tako kako bismo gledali unaprijed i kako bismo gledali u budućnost.
Oluja je bila legitimna akcija. Ipak, treba reći da je bilo i zločina i naravno da se svi zločini trebaju procesuirati na bilo kojoj strani da su nastali.

Međutim, ono što je najbitnije jest da danas odamo počast braniteljima, i svim nevinim žrtvama.
S druge strane, trebamo gledati što možemo napraviti bolje za kvalitetu života građana u ovoj zemlji danas i što možemo napraviti da se bolje u ovoj zemlji živi u budućnosti’”, poručili su.

 

Komentari