Ostale utakmice kvalifikacija za Tokio: Izdvajamo slovensko razbijanje Poljske

Luka Dončić

Još u utorak susretom Poljske i Angole započele su košarkaške kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Hrvatska je, podsjetimo, izgubila od Brazila, ali tim porazom ništa nije izgubljeno.

Kvalifikacije se igraju u četiri zasebne grupe u četiri grada, a svaka grupa dat će jednog sudionika Olimpijskih igara. Osim u Splitu, utakmice se igraju u Victoriji, Beogradu te Kaunasu.

U prvoj grupi u Beogradu vrlo je izvjesno da će finale igrat Srbija i Italija. Srbija se lako obračunala s Dominikanskom Republikom i Filipinima, a Italija je za sada izgledala vrlo neuvjerljivo protiv Portorika, a to Srbiju stavlja na domaćem terenu u ulogu favorita za Tokio.

U grupi u Kaunasu bit će možda i najveća borba jer će gotovo sigurno u finalu igrati Litva i Slovenija. Slovenija je vođena jednim od najboljih igrača danšnjice, Lukom Dončićem doslovno pregazila Angolu i Poljsku koju je pobijedila s čak 35 razlike. Litva igra na domaćem terenu, a nošena NBA igračima Jonasom Valančiunasom te Domantasom Sabonisom je lagano slavila protiv Venezuele i Južne Koreje te će to biti zaista sjajna košarkaška poslastica.



U Splitu su svi očekivali veliki susret Hrvatske i Njemačke u finalu, ali Hrvatska je, kriminalnim nastupima u grupi te porazom od Brazila i teško izborenom pobjedom protiv Tunisa, već u polufinalu izborila susret s Njemačkom dok se u drugom polufinalu sastaju Brazil i i Meksiko koji je neočekivano pobijedio Rusiju.

U posljednjoj grupi u Victoriji već u grupi nam je ponuđen jedan košarkaški spektakl između Grčke i Kanade, a slavili su ipak Kanađani predvođeni sjajnim mladim NBA igračima R.J Barrettom i Andrew Wigginsom. S druge strane su prošli ne prejaka Turska i Češka, tako da je moguće da u finalu ponovno gledamo sraz Kanade i Grčke.

Komentari