Jedna od kolegica rastjerala je napadače naoružane pendrecima izvršivši tako simboličku kastraciju

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr


Obilježavanje stogodišnjice Oktobarske revolucije u Hrvatskoj protječe mirno. Nigdje se ne oslobađa eksplozivna energija narodnih masa, a umorni proleteri sjede pred televizorima i odmaraju se uz "Život na vagi. Nakon rutine života na rubu egzistencije, takvo što dobro dođe za razbibrigu.

Nitko vani ne protestira, nitko ne napada Zimski dvorac, nit' juriša na Kulmerove dvore, a nema nikoga s radničkim zahtjevima čak ni pred Markovim trgom.

 

Hrabri kamaradi

Ipak, šačica istinskih revolucionara koji čitavim bićem žive radničku revoluciju (iako, bez dana radnog staža, ali bitna je namjera) odlučila je sve staviti na kocku i odati počast velikom danu koji je prije sto godina zauvijek promijenio svijet.

Hrabri kamaradi izvadili su iz neke ropotarnice povijesti, gdje je dugo drijemao, jedan lijepi barjak kao krv crveni i stavili ga u ruke kipu Silvija Strahimira Kranjčevića.

"Ah, i to roblje prosvjetnog nam vijeka,
Što laž ga zani o krivoj slobodi,
Kroz tamu hrli zbliza i zdaleka
I traži ruku, što k Istini vodi." - bodrio je svojim stihovima neustrašive mlade revolucionare kip kršćanskog socijalista Kranjčevića.

Ali jao! Taman kad su htjeli s Kranjčevićem zapjevati pokoju borbenu, pred njima se pojavila skupina naoružanih petokolonaša i bez riječi se obrušila na mrsku im zastavu.

-Pravovremena reakcija Studentskog zbora ipak je uspjela spriječiti pokušaj njihove intervencije na dan obilježavanja stote obljetnice Oktobarske revolucije. Siledžije su dale petama vjetra. No pasaran! - obznanio je Studentski zbor na svojim revolucionarnim Facebook stranicama.

 

Simbolička kastracija

No to nije sve. Na Fejzbuku Inicijative za feministički Filozofski doznajemo kako su fašistički diverzanti pobjegli pred jednom hrabrom, no neznanom junakinjom.

-Jedna od kolegica rastjerala je napadače naoružane pendrecima izvršivši tako simboličku kastraciju - napisali su na Facebooku Inicijative. Tako im i treba. Kad ih se već ne može kastrirati doslovno, napravimo to makar simbolički!

Bila je to velika pobjeda za feminizam i svjetsku revoluciju, no povijest se još jednom nepravedno poigrala s mladim čuvarima tekovina revolucije. Čim je pao mrak, vratio se neprijatelj kleti i ovoga puta uspješno eliminirao stijeg iz Kranjčevićevih ruku. Uz prijetnju i psovku. Grom i pakao!

Ipak, jedna drugarica uspjela je snimiti taj gnjusni, kontrarevolucionarni čin pa je javnost, na sreću, saznala za ovaj nevjerojatno potresan incident.

-Zastava je slomljena. Kao i naša srca - očitovale su se mlade kćeri revolucije na Facebooku.

Nemojte tako, drugarice! Nije sve izgubljeno. Živimo u bolesnom društvu. Iu bolesnim vremenima.  A "najvažnija stvar tijekom bolesti je ne gubiti srce", rekao je Vladimir Iljić Uljanov. Neka njegove riječi padnu kao melem na vaša ranjena srca. Do sljedeće bitke koja možda bude odlučujuća. 

Mia Mitrović 

 

 

 

Reci što misliš!