Skup pod besmislenim geslom 'Ne Tuđmanizaciji BiH i stop 'ruskoj čizmi' u BiH 22 godine poslije Daytona' nije privukao veću pozornost prolaznika u Sarajevu

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Prosvjedni skup organiziran uoči posjeta hrvatske predsjednice susjednoj nam BiH pretvorio se u fijasko. Na okupljanju koje je predvodio predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost, Sejfudin Tokić pojavilo se svega desetak ljudi. 

Planirano je bilo da se okupi 22 demonstranta koji bi simbolizirali 22 godine Daytonskog sporazuma. Međutim, 12 demonstranata nije se pojavilo na Trgu Djece Sarajeva u blizini hrvatske ambasade, a samo okupljanje nije privuklo preveliku pažnju prolaznika. 

Demonstracija se odvijala pod geslom 'Ne tuđmanizaciji BiH i stop 'ruskoj čizmi' u BiH 22 godine poslije Daytona' i trebala je poslati poruku nezadovoljstva hrvatskom politikom prema Bosni i Hercegovini. dio prosvjednika imalo je transparente sa slikom Franje Tuđmana na kojima je pisalo 'zločinac'. 

Udruga Bošnjački pokret za ravnopravnost osnovana je 2012. s ciljem zalaganja za ravnopravnost naroda i zaštiti ljudskih prava svih građana, ali s naglaskom na Bošnjake, što samo po sebi zvuči dosta nesuvislo. 

Čelnik udruge, Sejfudin Tokić nekadašnji je zastupnik u parlamentu BiH. Bio je i visoki dužnosnik Socijaldemokratske partije (SDP), no odavno ih je napustio. 

Na Pantovčaku su jučer poručili kako ih prosvjed uoči posjeta predsjednice BiH ne uznemiruje te da je 'demokratsko pravo svakoga da prosvjeduje'. Bili su u pravu. 

(MiMi)

 

Reci što misliš!