Rano jutros krenula je Akcija Agrokor, javljaju reporteri N1 s terena. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulemrove dvore, rezidenciju Todorićevih.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

TIJEK DOGAĐAJA

11:37 Odvjetnica Jadranka Sloković vratila se u Kulmerove dvore.

11:23 Čedo Prodanović napustio je Kulmerove dvore. Na pitanje gdje mu je klijent rekao je: ‘Vrlo brzo ćete saznati…’

11:20 Priveden je i Damir Kuštrak, bivši dugogodišnji menadžer Agrokora.

11:16 Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je da su uhićenja očekivana.

10:58 Nakon što je u njegovom stanu obavljen pretres, slobode je lišen i Mislav Galić, bivši izvršni potpredsjednik Agrokora, javlja naša reporterka Katarina Brečić.

10:52 U tijeku su pretresi i kod Marijana Alagušića, bivšeg savjetnika u Agrokoru, potvrdio je njegov odvjetnik Fran Olujić, koji je dodao kako je njegov klijent u Londonu, te kako će se odazvati eventualnom pozivu istražitelja, javlja Dnevnik.hr.

10:40 Pred Kulmerove dvore došao je i Ivan Pernar.

Više čitajte OVDJE.

10:24 Uhićena je i Piruška Canjuga, potvrdio je za N1 njezin odvjetnik Anto Nobilo. Sad ima status uhićenika i policija je smije zadržati 48 sati, kazao je Nobilo za N1.

Više možete čitati OVDJE.

10:14 Privedena i Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora i desna ruka Ivice Todorića. 

10:01 Policija je i u domu Mislava Galića, bivšeg izvršnog potpredsjednika koncerna za poslovnu grupu Hrana, pišu 24sata.

9:54 Uhićen je i Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora Agrokora.

9:49 Oglasio se DORH: ”Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku”.

9:37 Otac Ivice Todorića napustio je Kulmerove dvore.

9:30 Kratkim priopćenjem oglasilo se Ministarstvo unutarnjih poslova: "Sukladno članku 206.f st.1 Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida je tajno.

9:17 Ivan Crnjac lišen je slobode, potvrdio je njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

9:05 Ivica Todorić oglasio se na svom blogu. Poručio je da će biti dostupan institucijama pravne države, kao i saborskom povjerenstvu.

8:57Rajko Čogurić, odvjetnik Ante Todorića, za N1 je potvrdio da Ante Todorić nije u Hrvatskoj: 
"On trenutno nije u Hrvatskoj, on se uredno prije mjesec i više dana odjavio i prijavio prebivalište na londonskoj adresi. Nije u bijegu i odazvat će se pravosudnim tijelima kad dobije formalni poziv."

8:50 Akcija Agrokor odvija se na više od 60 lokacija, a na terenu je oko 300 policajaca, doznaje N1.

8:57 Rajko Čogurić, odvjetnik Ante Todorića, za N1 je potvrdio da Ante Todorić nije u Hrvatskoj: "On nije u Hrvatskoj, prije mjesec i pol on se uredno odjavio i prijavio na novoj adresi u Londonu."

8:50 Akcija Agrokor odvija se na više od 60 lokacija, a na terenu je oko 300 policajaca, doznaje N1.

8:47 Todorić je u inozemstvu, neslužbeno doznaje naš reporter Hrvoje Krešić.

8:45 'Neće biti puno zainteresiranih da se Todorića jako pritišće', rekao je za N1 Josip Kregar.

8:39 Odvjetnik Branko Šerić pojasnio je za N1 što policija u ovom trenutku radi. "Uz nalog suca istrage policija vrši pretres svih prostora, i poslovnih i stambenih, s ciljem da nađe neke dokumene i tragove, a što bi se odnosilo na počinjenje kaznenih dijela. To zna potrajati dugo, može biti cijeli dan..."

8:34 Policija je, kako Hina doznaje, došla i na vrata Damira Kuštraka koji navodno nije bio na svojoj adresi.

8:30 Pred dvorac je došao taksi. Čeka nekoga.

8:20 U Kulmerove dvori došli su i Željko Olujić, odvjetnik Ante Todorića te Nikola Mandić, odvjetnik Ive i Hrvoja Balenta.

8:14 Anto Nobilo potvrdio je Indexu kako su istražitelji u kući Piruke Canjuge. "Tereti se grupno kao član uprave, odobravali su financijska izvješća u periodu od 2006 do 2017."

8:06 Odvjetnik Ivana CrnjcaLjubo Pavasović, potvrdio je da se policija nalazi i u domu njegova klijenta. “Mogu potvrditi da se policija nalazi kod njegovog stana i to je sve što se za sada zna. Za bilo što drugo je prerano i mislim da bi bilo pogrešno davati bilo kakve izjave druge vrste”, rekao je Pavasović.

8:00 Policija je jutros došla sa 3 kombija te nekoliko automobila, kako bi, pretpostavlja se, mogli odnijeti sve što, eventualno, izuzmu tijekom pregleda rezidencije.

7:45 U Ravnateljstvu policije Hini su potvrdili da će prve informacije dati uskoro. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da “sve poslove vezane uz Agrokor” koordinira Državno odvjetništvo, a pritom nije odgovorio na novinarski upit zna li policija gdje je Ivica Todorić.

7:30 Prema neslužbenim informacijama, policija se nalazi i u domu Piruške Canjuge.

7:25 Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića, upravo su ušli u Kulmerove dvore.

7:23 Policija je, kako smo već javili, stigla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, bivšeg formalno glavnog financijaša Agrokora. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u vodstvu koncerna glavni finacijaš. Pred kućom se nalazi reporterka N1 Vanja Kranic koja javlja kako je ovom akcijom obuhvaćeno mnogo ljudi.

7:20 Odvjetnici Ivice Todorića, za očekivati je, pojavit će se u Kulmerovim dvorima, naročito ako krene izuzimanje dokumenata. ‘Oni bi trebali doći sve i ako njihov klijent nije tu’, javlja Krešić.

7:10 ‘Ne zna se tko je od obitelji u Kulmerovim dvorima, pretpostavlja se da unutra ni Ivica Todorić, niti članovi obitelji. Pretpostavlja se da je on ili u Londonu ili u Beogradu, okružen savjetnicima’, javlja reporter Hrvoje Krešić za N1, koji se nalazi pred Kulmerovim dvorima.

‘Vidjet ćemo koga će policija uopće naći ovdje’, dodaje Krešić.

7:05 Nekoliko je kombija ušlo u posjed Todorićevih, dok je jedna marica ostala pred ogradom, javlja N1 reporter. Oko 7 sati došlo je još jedno policijsko vozilo.

6:40 Policija je također istovremeno ušla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, bivšeg formalno glavnog financijaša Agrokora. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u vodstvu koncerna glavni finacijaš.

6:20 Jutros oko 5:50 sati policijska su vozila (tri kombija i nekoliko osobnih vozila) stigla pred Kulmerove dvore.

Reci što misliš!