Pitali smo kapetana Picarda, čega se on sjeća vezano uz sedmogodišnju misiju kada su Kolinda Grabar Kitarović i Ivan Vrdoljak bili pod njegovom palicom.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Kolinda Grabar-Kitarović izazvala je lavinu reakcija kada se u javnosti pojavila u uniformi Zvjezdane flote. Ono što je još više neobično je činjenica da nije nosila samo jednu boju uniforme, onu koju odgovara dužnosti koju obavlja, već više njih.

Kolinda se očito uporno pokušava izvući, otkako je objavljeno da je čak 7 godina provela služeći na brodu Enterprise, ni manje ni više nego s HNS-ovim Ivanom Vrdoljakom.

S druge strane, iako na početku nije skrivao da je android, Vrdoljak je shvatio kakva mu opasnost vreba ako odluči iz dalekog svemira doći na Zemlju, u Hrvatsku, pa se prilagodio izgledu lokalnog stanovništva. 'Koža' mu više nije imala srebrnkastu boju, a često je radio greške, očito namjerne ne bi li više sličio ljudima.

Cijela priča nažalost je otkrivena kada je njegova dojučerašnja kolegica odlučila postati predsjednicom Hrvatske. Nakon što je otkrivena njezina prošlost na Enterpriseu, na vidjelo su isplivala imena njezinih kolega, što je dovelo HNS-ovog Vrdoljaka u tešku poziciju. Naime, baš je on zagovarao čistu stranku u kojoj nema mjesta za androide, a s time su se slagali i njegovi koalicijski partneri.

Pitali smo kapetana Picarda, čega se on sjeća vezano uz sedmogodišnju misiju kada su Kolinda Grabar Kitarović i Ivan Vrdoljak bili pod njegovom palicom.

"Pa slušajte, čuo sam da je Riker, moj prvi časnik imao kratku vezu s Kolindom Grabar Kitarović. Ona je tada tek došla s akademije i činilo se kako vrlo brzo želi napredovati i to preko kreveta mog prvog časnika. Nisam to mogao dopustiti. Androida Vrdoljak sam s druge strane uvijek cijenio iako sam smatrao kako mu emocionalni čip nije potreban. Činio se preopterećenim. Iznenadile su me njihove političke aspiracije, nisam mislio kako će nešto od njih biti", rekao nam je zapovjednik U.S.S.Enterprisea.

Je li Hrvatska zaista spremna da ih vode bivši svemirski putnici i hoće li androida njegova vlastita stranka rastaviti kao i ostale androide do sada, ostaje nam vidjeti.

T.S.

Reci što misliš!