Iako premijer Andrej Plenković zdušno brani svog ministra, čini se pomalo kao znanstvena fantastika mogućnost ostanka Zdravka Marića na mjestu ministra financija.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

"Ne, nije vrijeme da podnese ostavku. On je posao u Agrokoru obavljao prije nekog vremena, danas obavlja drugi posao i obavlja ga dobro. Stalno imamo tu tezu da su svi sve znali, ali ne bih rekao da su baš svi sve znali", rekao je Plenković. No pomalo je neobično to što su dojučerašnji ministrovi kolege iz Agrokora privedeni, dok ministar financija navodno nije ništa znao te bezbrižno sjedi u vladi.

Što je tu tako čudno? Marić je u Agrokoru bio izvršni direktor za strategiju i tržišta kapitala te je time, kako i sam navodi u službenoj biografiji, bio odgovoran za međunarodno financiranje, odnose s investitorima te spajanja i preuzimanja kompanija. Pomalo je nerealno da nije bio upućen u stanje i da nije jedna od osoba koja bi trebala biti barem ispitana.

Nacional pak piše, pozivajući se na dva visoka politička izvora bliska vrhu HDZ-a, da je pitanje trenutka kada će Marić morati odstupiti te da nije više sve idilično u odnosu njega i premijera Plenkovića.

Hoće li HDZ-ovo zaleđe biti dovoljno, da se Marić izvuče, ostaje nam vidjeti.

Reci što misliš!