Šestero ozlijeđenih uključujujći snimatelja RTS-a. Sirene za uzbunu, suzavac i šok-bombe. Građani u strahu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

Policija je u Kosovskoj Mitrovici uhitila Marka Đurića koji je odveden u Prištinu u policijsku postaju, prekršajnom sucu te preko Merdara u centralnu Srbiju.

Suzavcem i šok-bombama nasilno su ušli u dvoranu Mitrovačkog dvora gdje su se sastali politički predstavnici Srba na Kosovu. Hashim Thaçi izjavio je kako je tijekom uhićenja kosovska policija "postupila u skladu sa zakonom i vlastima".

Zajedno s Đurićem uhićen je i Željko Jović koji je ozlijeđen tijekom pružanja otpora privođenju. Naime tijekom raspravljanja o unutarnjem dijalogu Kosova, bačena je šok-bomba na građane Mitrovice koji su pokušavali zaustaviti policiju od ulaska koja je bila popraćena urlicima na albanskom jeziku, pucnjavom te lomljenjem stakla.

Prema izvješćima RTS-a s terena oko 13 sati, jake snage kosovske policije, naoružane dugim cijevima i s fantomkama na glavama, raspoređenih u nekoliko oklopnih vozila, na raskrsnici kod Banjske, desetak kilometara od Kosovske Mitrovice, kontrolirale su promet i putnike.

Kosovska policija prethodno je, oko 11.30 sati, na prijelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru Vladanu Vukosavljeviću "iako je njegov posjet manastirima na Kosovu uredno najavljen", javio je reporter RTS-a s prijelaza Jarinje.

Predsjednik, Aleksandar Vučić hitno je nazvao Vladimira Putina i šeficu diplomacije EU Federicu Mogherini. Također Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost je u tijeku u Beogradu, nakon čega će se Vučić obratiti javnosti.

Lucija Pušonjić

 

 

Reci što misliš!