Sporna situacija dogodila se u zadnjoj minuti utakmice Slovenija- Njemačka Skupine C koja je, na nezadovoljstvo slovenske strane, završila remijem

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Slovenska rukometna reprezentacija zbog spornih sudačkih odluka na prvoj i drugoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu razmišlja o napuštanju EP-a.

Konačnu će odluku donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem, rečeno je na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Za slovensku rukometnu reprezentaciju posebno je sporna odluka suca koju je donio na kraju druge utakmice na Europskom prvenstvu protiv Njemačke u skupini C. Utakmica je završila remijem 25-25 nakon što je Njemačka izjednačila iz sedmerca po isteku vremena. Poslije dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje, no li EHF im je odbio žalbu i potvrdio konačan rezultat.

“Ono što se događa u ovoj godini je otišlo preko granica zdravog ukusa. Ozbiljno razmišljamo o odlasku s Eura, iako smo s druge strane svjesni svih posljedica koje bi mogle dočekati naše sljedeće generacije. Treba napraviti rez, do sada smo uvijek tiho i bez komentara pokušavali riješiti stvari, ali ovaj je put prešlo sve granice “, kazao je glavni tajnik slovenskog rukometnog saveza Goran Cvijič.

Team menažer slovenske reprezentacije, Uroš Mohorich, potvrdio je da je žalba već poslana te da čekaju njezino rješenje:

“RZS je žalbu podnio odmah nakon utakmice zbog sudačkih odluka. U skladu s pravilima po kojima se krše dvije točke. Kaznili su krivog igrača, Vlahu Bagotinšeka, koji je dobio crveni karton. Igrač bi se trebao kazniti s dvije minute isključenja i time bi se cijela akcija ponovila. EHF bi se trebao očitovati o našoj žalbi do 12 sati, a nakon toga imamo do 20 sati vremena za novu žalbu”, prenosi Delo.si.

Željka Orešković

Dnevno.hr

 

Reci što misliš!