Sutra se na dnevnom redu Gradske skupštine po hitnom postupku raspravlja o prijedlogu da umjesto Snježane Anbramović u Kazališno vijeće sjedne Zlatko Hasanbegović.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/otvoreno.hr

 

Sutra na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u četvrtak naći će se i prijedlog koji je uvršten po hitnom postupku, a prema kojemu bi iduće četiri godine, umjesto Snježane Abramović Milković iz ZKM-a, u Kazališnom vijeću središnjeg hrvatske kazališne kuće trebao sjediti Zlatko Hasanbegović.

Prema portalu teatar.hr, Zlatko Hasanbegović mogao bi postati članom Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a o tome će se prijedlogu raspravljati na sjednici Gradske skupštine u četvrtak. 

Hasanbegović bi, kao predstavnik Grada Zagreba, u Kazališnom vijeću središnjeg nacionalnog teatra trebao zamijeniti ravnateljicu Zagrebačkog kazališta mladih Snježanu Abramović Milković. Drugi predstavnik grada Zagreba u vijeću, Duško Ljuština ostaje na funkciji i prema novom prijedlogu. 

Saborski zastupnik i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović u rujnu ove godine u Saboru je aktualnoj ministrici Nini Obuljen Koržinek poručio da je trenutno vodstvo zagrebački HNK pretvorilo u 'stožer pseudoljevičarskog prakazališnog aktivizma',

Reci što misliš!